Ågrenska Assistans

Segelbåten, foto. 

Ågrenska Assistans- mer än bara assistans

”Din kompetens och vår erfarenhet om olika funktionsnedsättningar och deras konsekvenser ger goda förutsättningar för en bra utformning av just din assistans.”
Hos oss utformar du din assistans efter dina behov. Vi tror att en 
assistans på dina villkor också är en trygg och bra assistans och för att leva upp till dina förväntningar vill vi lära känna dig.

Ibland kallas det brukarstyrd assistans. Det innebär att dina önskemål är viktigare än våra rutiner. Hos oss har ingen kund sin assistans anordnad på precis samma sätt som någon annan eftersom varje människas situation är unik.
Vi vägrar bli större än att vi har tid att lära känna alla våra kunder!

Hos oss är alltid det alltid någon som är utsedd att arbetsleda dina assistenter. Det kan vara du själv, en legal företrädare eller en assistent. Det viktiga är att arbetsledaren känner dig och dina behov väl och kan samordna assistansen på ett tryggt och bra sätt.

Häst, foto.Avgörande för din upplevelse av assistansen är också att de personliga assistenterna trivs på sitt arbete och stannar länge. Därför är det också viktigt att vi ser och tillmötesgår dina assistenters behov.

Vi tar mycket väl hand om dina personliga assistenter genom att erbjuda kollektivavtal, bra lön, handledning och ambitiös utbildning.
Dels erbjuder vi en generell utbildning kring bland annat yrkesroll, lyftteknik, hjärt- och lungräddning och dels mer specifik utbildning där du själv avgör vilken kunskap dina assistenter behöver.

Mer än bara assistans!

Alla Ågrenskas verksamheter bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella.  Du och dina assistenter har alltså tillgång till både den vackra fysiska platsen och Ågrenska kompetenscentrum med hela vårt nätverk. Ågrenska ägs av Ågrenska stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation.
 

För mer information kontakta:
Anders Sandegård

Verksamhetschef
Anders Sandegård
Tel: 031 - 750 91 56
Email: anders.sandegard@agrenska.se

Louise Jeltin

Assistanssamordnare
Louise Jeltin
Tel: 031 - 750 91 48
Email: louise.jeltin@agrenska.se

Margareta. Foto
Assistanssamordnare
Margareta Amprazis
Tel: 031 - 750 91 47
Email: margareta.
amprazis@agrenska.se


Adress:
Ågrenska Assistans
Box 2058
436 02 Hovås


Information

Länk till Information om Ågrenska Assistans i pdf-format
Informationsblad
(pdf-dokument 1Mb, öppnas i nytt fönster)HM Drottning Silvia är Ågrenskas beskyddare


Agrenska is a NGO in Special Consultative Status with the Economic and Social Council of the United Nations