Mat och dryck

Bröd. Foto.

På Ågrenska är en måltid mer än mat. När vi skapar våra menyer hämtar vi inspiration från Lilla Amundön. Från det salta havet, granitklipporna, den friska luften och grönskan. Vi kan skräddarsy menyer enligt önskemål.

Vi har också stor kompetens och lång erfarenhet när det gäller olika specialkoster. Våra barn och ungdomar sporrar oss hela tiden att ta fram det bästa. Måltiderna kan avnjutas inom - eller utomhus, på verandan eller som picknick på klipporna, beroende på väder och vind och önskemål.

Ågrenska – första allergicertifierade restaurangen i Europa

Ågrenska är ett unikt nationellt kompetenscentrum med en kurs- och konferensanläggning söder om Göteborg och nu är vi Europas första allergicertifierade restaurang. Därmed har vi fått rätten att sätta Astma- och Allergiförbundets logotyp Tryggare Mat på dörren.

Tryggare mat, logotypTryggare Mat ingår i ett utbildningskoncept som tagits fram av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR) och certifieringsföretaget LRQA Sverige AB. Restauranger som vill certifiera sig utbildas, inspekteras och skriver kontrakt på att arbeta enligt fastlagda kriterier. Genom Tryggare Mat kan vi nu kommunicera vårt allergikunnande till våra gäster.

- Det känns jättebra att kunna visa gästerna att vi är certifierade enligt en tydlig nationell standard. Särskilt viktigt kan det vara för gäster som inte besökt oss förut, säger, Robert Hejdenberg Ågrenskas VD.

En fjärdedel av Sveriges befolkning uppger att de reagerar på mat på något sätt. Och detta är något som Ågrenska märkt av.
- Vi upplever att matallergi har blivit allt vanligare och vill genom Tryggare Mat visa att vi tar de här frågorna på allvar. Nu sporras vi att bibehålla vår höga ambitionsnivå på området.

Läs mer om Tryggare mat på:
www.astmaoallergiforbundet.se 
Ågrenskas pressmeddelande 

 

För mer information kontakta:

 


Lena Strömstedt

Säljande möteskoordinator
Lena Strömstedt
Tel: 031-750 91 61
Mobil: 0768-683 580
Email: lena.stromstedt@agrenska.se

 

Ulla Högvall i intervju med Sveriges Radio P4 Göteborg. Foto


Bilder från certifieringen


Information

Läs mer och ladda ner
Konferensbroschyr (360 kB
öppnas i nytt fönster)


Fisk med rödlök och sallad. Foto

Läs mer och ladda ner
Cateringbroschyr (1 Mb
öppnas i nytt fönster)


HM Drottning Silvia är Ågrenskas beskyddare


Agrenska is a NGO in Special Consultative Status with the Economic and Social Council of the United Nations