Personlig assistent em/kvällar till 12-årig kille i västra Göteborg

Vi söker en lekfull, engagerad, trygg personlig assistent med stort tålamod, som kan jobba måndag och onsdag eftermiddag/kväll, vissa helger samt extra under lov och vid behov.

Du ska vara en aktiv person som gillar att hitta på saker utomhus och du ska gärna dela pojkens intressen. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att jobba med barn/ungdomar med olika funktionsnedsättningar, men personlig lämplighet och rätt personkemi är det allra viktigaste. Erfarenhet av tecken som stöd är en merit men inget krav, du ska dock vara villig att lära dig. Det är bra om du har körkort och att du tänker långsiktigt när du söker denna tjänst. Ågrenska erbjuder alla assistenter handledning och utbildning efter behov. Pga att du ska följa med pojken på ridning och att det finns hund i familjen är det viktigt att du inte är allergisk och vi vill även att du är icke-rökare.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en personlig assistent till en 12-årig kille som har mycket energi och humor. Han gillar fart och fläkt, att vara utomhus och röra på sig, att greja med allt från motorer till bakning och matlagning och att lyssna på musik. Han lever i en aktiv familj vilket gör att arbetet till stor del sker utomhus. Han rider en dag i veckan. Hans familj består av mamma, pappa och storebror och de bor i västra Göteborg. Han har Spielmeyer-Vogts sjukdom (se länkar nedan) som bl a medför att han är blind, har en intellektuell funktionsnedsättning och begränsat minne, rörelsehinder, samt epilepsi. Han har bara lite talat språk och förstärker sitt tal med tecken som stöd för att kommunicera. Med diagnosen följer också att han med tiden kommer att få fler funktionsnedsättningar. Han behöver hjälp med allt praktiskt i vardagen och vid olika aktiviteter, samt att kommunicera med sin omgivning.

Information om diagnosen

Ågrenska Dokumentation, Spielmeyer-Vogts sjukdom, pdf öppnas i nytt fönster
Socialstyrelsen

Din profil

Utbildning
Meriterande

  • Socialt arbete och omsorg
  • Gymnasial utbildning

Språk
Krav

  • Svenska

Arbetslivserfarenhet

  • Personlig assistent 1-2 års erfarenhet
  • Habiliteringsassistent 1-2 års erfarenhet
  • Elevasistent 1-2 års erfarenhet

Arbetstid/Varaktighet

Deltid 20-40%, tillsvidare
Måndag och onsdag eftermiddag/kväll samt en helg per månad, lovdagar och extra vid behov.

Lön

Ågrenska följer kollektivavtal mellan föreningen Vårdföretagarna och Svenska kommunalarbetareförbundet.

Om oss

Som assistent på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i din roll som personlig assistent. Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver olika verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella. Ågrenska ägs av Ågrenska Stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation.

Kontaktperson

Wilma Hemgren, assistanssamordnare, 0768-673 980, assistans@agrenska.se
Anders Sandegård, verksamhetschef, 0709-100 142, assistans@agrenska.se

Ansökan

Ansök via e-post, assistans@agrenska.se. bifoga CV och personligt brev.
Ange referensnummer: 4037/2017
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Arbetsgivare

Ågrenska Personlig Assistans
Besöksadress: Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås
Postadress: Box 2058, 436 02 Hovås
Tel: 031-750 91 00 E-post: assistans@agrenska.se

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)