Personlig assistent i skolan till Erik 13 år

Trygg och omtänksam person som vill arbeta hos Eriks som personlig assistent i skolan

Om dig

Vi söker en lugn, omtänksam, engagerad personlig assistent som ska arbeta dagtid i skolan med Erik, samt vissa kvällar och under en del av skolloven.

Du ska som person vara inkännande för Eriks lust att göra saker och du ska vara idéfull att hitta på roliga saker tillsammans med honom. Du ska alltid ha Eriks behov i fokus, vart han än befinner sig, i skolan, på korttids eller hemma, samtidigt som du ska kunna anpassa dig till den miljö du arbetar i. Det är positivt om du tycker om att vara utomhus då familjen är aktiv och Erik är van att vara med då. Du ska vara icke rökare.

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att jobba med barn/ungdomar med olika funktionsnedsättningar, men personlig lämplighet och rätt personkemi är det allra viktigaste. Det är bra om du har körkort och det är viktigt att du tänker långsiktigt när du söker denna tjänst. Ågrenska erbjuder alla assistenter handledning och utbildning efter behov.

Vi begär in utdrag ur belastningsregistret, som ska visas upp innan anställning påbörjas.
Beställ ett redan nu
Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning

Dina arbetsuppgifter

Vi söker Dig som vill vara med och förgylla / hjälpa / stötta Erik i hans vardag, främst i skolan under dagtid, tillsammans med hans fina elevassistenter, men även hemma och på korttids.

Erik är en glad 13-åring som bor med sin mamma, pappa, storebror och deras hund Doris i Västra Frölunda. Han tycker om att lyssna på musik och sagor, spela olika spel, ta promenader, göra utflykter, baka och ibland även aktiviteter med mer fart i som Liseberg, go-kart, åka båt eller fyrhjuling. I skolan är det fokus på det han gillar mest, dvs praktiska ämnen, som slöjd, keramik, hemkunskap och att röra på sig.

Erik har en sjukdom (Spielmeyer-Vogt) som bl a innebär att han är blind, har en intellektuell funktionsnedsättning med begränsat minne, rörelsehinder, samt epilepsi. Han har svårt att tala, så han förstärker sitt tal med tecken (tecken som stöd). Han behöver hjälp med allt praktiskt i vardagen såsom mat, toalettbesök, hygien, förflyttningar och hjälp vid aktiviteter, samt att kommunicera med sin omgivning. När Erik behöver vara hemma från skolan t ex pga sin epilepsi, så arbetar med honom i hemmet istället för i skolan.

Information om diagnosen

Ågrenska Dokumentation, Spielmeyer-Vogts sjukdom, pdf öppnas i nytt fönster
Socialstyrelsen

Din profil

Utbildning

  • Gymnasial utbildning – Socialt arbete och omsorg

Kompetenser

  • Omvårdnad
  • Funktionsnedsättning, omsorgserfarenhet

Språk

  • Svenska, både i tal och skrift

Arbetslivserfarenhet

  • Personlig assistent 1-2 års erfarenhet
  • Habiliteringsassistent 1-2 års erfarenhet
  • Elevasistent 1-2 års erfarenhet

Arbetstid/Varaktighet

Dagtid i skolan, vissa kvällspass och helger kan förekomma, hemma eller på Ågrenska korttid.

Lön

Ågrenska följer kollektivavtal mellan föreningen Vårdföretagarna och Svenska kommunalarbetareförbundet.

Om oss

Som assistent på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i din roll som personlig assistent. Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver olika verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella. Ågrenska ägs av Ågrenska Stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation.

Kontaktperson

Louise Jeltin, assistanssamordnare, 031-750 91 48, assistans@agrenska.se

Ansökan

Ansök via e-post, assistans@agrenska.se. bifoga CV och personligt brev.
Ange referensnummer: 4037/2018
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

I och med att du söker denna tjänst godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Läs Ågrenskas Personuppgiftspolicy

Arbetsgivare

Ågrenska Personlig Assistans
Besöksadress: Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås
Postadress: Box 2058, 436 02 Hovås
Tel: 031-750 91 00 E-post: assistans@agrenska.se

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)