Personlig assistent till 15-årig kille i sydvästra Göteborg

Vi behöver en assistent som ska kunna jobba ca 60-80% varierande arbetstider, dagtid i skolan, men även kvällar, nätter och helger.

Tjänstgöringsgraden är förhandlingsbar, det viktigaste är att hitta rätt person. Som person ska du ha barnasinnet kvar, gilla att hitta på saker och ta initiativ till aktiviteter och du ska gärna dela killens stora intresse för djur och sport. Det är dessutom viktigt att du är ansvarsfull, har humor och inte är allergisk för djur. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att jobba med barn/ungdomar med funktionsnedsättningar, men det är inget krav, personlig lämplighet och rätt personkemi är det viktigaste. Det är bra att du tänker långsiktigt när du söker denna tjänst och för rätt person finns det möjlighet att få vissa arbetsledande uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en personlig assistent som ska jobba hos en 15-årig kille i sydvästra Göteborg. Han har en sällsynt neurologisk funktionsnedsättning som bl a medför att han är blind, har talsvårigheter, begränsat minne, rörelsehinder, samt epilepsi. Med diagnosen följer också att man med tiden får fler funktionsnedsättningar. Trots detta lever han ett aktivt och innehållsrikt liv med hjälp av sina assistenter, utövar sina intressen runt sport och djur och tar tillvara på dagen på bästa sätt. Han går i skolan dagtid och har korttidsverksamhet på Ågrenska en helg i månaden, samt extra på skolloven. Han har assistans all tid, dygnet runt. Han bor med sina föräldrar i sydvästra Göteborg i en egen, delvis avskild, del av huset och lever ett självständigt liv med hjälp av sina assistenter.

Din profil

Utbildning
Meriterande

  • Socialt arbete och omsorg
  • Gymnasial utbildning

Arbetslivserfarenhet
Meriterande

  • Personlig assistent 1-2 års erfarenhet
  • Habiliteringsassistent 1-2 års erfarenhet

Arbetstid/Varaktighet

Varierande arbetstider, inkl dagtid i skolan, ca 60-80%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Lön

Ågrenska följer kollektivavtal mellan föreningen Vårdföretagarna och Svenska kommunalarbetareförbundet.

Om oss

Som assistent på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i din roll som personlig assistent. Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver olika verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella. Ågrenska ägs av Ågrenska Stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation.

Kontaktperson

Louise Jeltin, assistanssamordnare, 031-750 91 48, 0705-911 295, louise.jeltin@agrenska.se
Anders Sandegård, verksamhetschef, 0709-100 142, assistans@agrenska.se

Ansökan

Ansök via e-post, assistans@agrenska.se. bifoga CV och personligt brev.
Ange referensnummer: 4018/2017
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Arbetsgivare

Ågrenska Personlig Assistans
Besöksadress: Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås
Postadress: Box 2058, 436 02 Hovås
Tel: 031-750 91 00 E-post: assistans@agrenska.se

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)