Personlig assistent till 16-årig kille i Alingsås

Vi söker en inspirerande och positiv person till en skön 16-årig grabb

Ågrenska Personlig assistans söker 2 personliga assistenter. Vi söker en inspirerande och positiv person till en skön 16-årig grabb, han har en CP-skada och har inget talat språk. Han är helt mentalt klar och är alltid i behov at tolk för att kunna kommunicera med sin omgivning. Han håller på och tränar på att lära sig kommunicera via ögonstyrd dator (My Tobii). På vardagarna går han i skolan, där du kommer att vara med som hans assistent och tolk. Två eftermiddagar i veckan tränar han konduktiv pedagogik i hemmet. Konduktiv pedagogik är inget som du behöver kunna i dagsläget, utan det får du lära dig på arbetsplatsen. Däremot är det viktigt att du är intresserad av fysisk träning och hälsa, de det är ett tänk som man har under större delen av sitt arbetspass. Han tycker om när det händer saker större delen av dagen och hans fritidsintressen är bl.a. att flyga med sin Quadcopter, cykla, lyssna på musik, shoppa, läsa och bowla. Han har en syster som har samma handikapp och hon har egna assistenter, så du kommer oftast alltid att ha arbetskamrater i hemmet.

Om dig

Vi söker dig som är självständig, påhittig, flexibel, lyhörd, har empatisk förmåga och tycker om att vara fysiskt aktiv.

Arbetstid/Varaktighet

1 assisten på ca 75 % så länge assistansuppdraget varar
1 assistent som vikarie på heltid.
Varierande arbetstider, dagar, kvällar, helger.

Om anställningsvillkoren
Utdrag ur polisens belastningsregister erfordras.

Lön

Individuell lönesättning. Kollektivavtal finns mellan Almega och Kommunal. Som anställd på Ågrenska har du tillgång till friskvårdsbidrag.

Om oss

Som assistent på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i din roll som personlig assistent. Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver olika verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella. Ågrenska ägs av Ågrenska Stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation.

Kontaktperson

Martin Carlsson, assistanssamordnare, 031-750 91 00, 0709-601 774

Ansökan

Ansök via e-post, assistans@agrenska.se. bifoga CV och personligt brev.
Ange referensnummer: 4043
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Arbetsgivare

Ågrenska Personlig Assistans
Besöksadress: Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås
Postadress: Box 2058, 436 02 Hovås
Tel: 031-750 91 00 E-post: assistans@agrenska.se

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)