Personlig assistent till pojke i Lerum

Jobba som personlig assistent i Lerum


Om dig

Vi söker en strukturerad, lyhörd, varm och engagerad personlig assistent, som gillar att arbeta självständigt och ta ansvar. Som person ska du vara lugn och trygg, men även gilla att hitta på saker och ta initiativ till aktiviteter. Du ska tycka det är roligt och givande att vara med och bidra till pojkens utveckling, genom påhittighet och träning.

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att jobba med barn/ungdomar, helst med olika funktionsnedsättningar och särskilda behov, så som autism, men personlig lämplighet och rätt personkemi mellan dig och pojken, samt familjen, är det allra viktigaste. Det är meriterande om du har kunskap om TAKK, bildkommunikation, sondmatning och visst pedagogiskt arbete.

Du som söker bör gilla att vara utomhus, samt vara rökfri och inte allergisk mot klor, häst eller hund. 

Ågrenska erbjuder alla assistenter handledning och utbildning efter behov.

Vi begär in utdrag ur belastningsregistret, som ska visas upp innan anställning påbörjas. Beställ ett redan nu  hos på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/    

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en personlig assistent till en pojke i 10-årsåldern som bor i Lerum tillsammans med sina föräldrar och två småsyskon.

Som assistent kommer du att vara med i både lek och allvar. Du är med och motiverar, tränar och utvecklar pojkens kommunikation och ADL. Du är även med vid olika typer av fritidsaktiviteter som att bada, vara med favoritdjuren häst och hund, att ta promenader, se på tåg och gå till sjön, men också att hitta på och motivera till nya aktiviteter.

Pojken behöver hjälp med det mesta i vardagen, så omvårdnad, sondmatning och lättare medicinhantering ingår också i arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder ett självständigt arbete med många utvecklingsmöjligheter.

Din profil

Utbildning

  • Gymnasial utbildning – Socialt arbete och omsorg

Kompetenser

  • Omvårdnad
  • Funktionsnedsättning, omsorgserfarenhet

Språk

  • Svenska, både i tal och skrift 

Arbetstid/Varaktighet

Schemalagd arbetstid em/kv på vardagar, helger, lov samt extra vid behov. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras, det viktigaste är att hitta rätt person.

Lön

Ågrenska följer kollektivavtal mellan föreningen Vårdföretagarna och Svenska kommunalarbetareförbundet.

Om oss

Som assistent på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i din roll som personlig assistent. Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver olika verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella. Ågrenska ägs av Ågrenska Stiftelsen som är en icke vinstdrivande organisation.

Kontaktperson

Louise Jeltin, assistanssamordnare, 031-750 91 48, assistans@agrenska.se

Ansökan

Ansök via e-post, assistans@agrenska.se. bifoga CV och personligt brev. 
Ange referensnummer: 4051/2017
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

I och med att du söker denna tjänst godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy som du hittar på vår hemsida: http://www.agrenska.se/om-oss/personuppgiftspolicy/

Arbetsgivare

Ågrenska Personlig Assistans 
Besöksadress: Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås 
Postadress: Box 2058, 436 02 Hovås 
Tel: 031-750 91 00 E-post: assistans@agrenska.se

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)