Sjuksköterska till Ågrenskas familje- och korttidverksamhet

Som sjuksköterska hos oss ingår du i vårt tvärprofessionella barnteam

Ågrenska

Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum. Vi bedriver verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella.

Ågrenska ligger naturskönt på Lilla Amundön, 1,5 mil söder om Göteborg och ägs av ”Ågrenska Stiftelsen”, som är en non profit organisation. Ågrenska har närmare 80 tillsvidareanställda och bedriver bland annat korttidsvistelse, familjeverksamhet, vuxenverksamhet, kurser, konferenser och personlig assistans.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ingår du i vårt tvärprofessionella barnteam. De yrken som finns representerade i gruppen idag är bl a lärare, fritidspedagog, specialpedagog, fritidsledare, socionom, idrottskonsulent, undersköterska, sjuksköterskor.

Arbetsuppgifterna består av två huvuddelar:

Familjeverksamheten riktar sig till familjer som har barn med sällsynta funktionsnedsättningar/ sjukdomar. Arbetet i familjeverksamheten innebär att tillsammans med övriga i Barnteamet genomföra skräddarsydd förskole-, skol- och fritidsverksamhet för barnen och ungdomarna med funktionsnedsättning och deras syskon.

I familjeveckorna bidrar sjuksköterskorna med sin kunskap och kompetens inom medicin och omvårdnad både i planering och genomförande av vistelserna.

Korttidsverksamheten riktar sig till barn och ungdomar med alla slags funktionsnedsättningar och bedrivs framför allt på veckoslut, helger och skollov. 
Som gruppansvarig i korttidsverksamheten har du ansvar för planering och genomförande av vistelsetillfällena, föräldrakontakter, dokumentation samt att arbetsleda timpersonal.

Att genomföra vissa föreläsningar ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom område funktionsnedsättning. Att arbeta självständigt är en förutsättning för det här arbetet men du behöver också kunnasamarbeta i team med flera olika arbetsgrupper. Du är duktig på att organisera samtidigt som du är öppen för förändringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

B-körkort erfordras

Anställningsform:

Omfattning: Tillsvidare, heltid
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse

Upplysningar lämnas av:

Gustaf Nylén
Barnteamschef
031-750 91 23, 0766-072 713
Skriftlig ansökan senast 25 maj 2018 till
ingela.markenstrand@agrenska.se

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)