Pressmeddelande 130827

- Barnens drömmar om en ny fotbollsplan och en ”all-aktivitetsyta” på Ågrenska Lilla Amundön i Hovås är förverkligad. GöteborgsVarvet var på plats i lördags och alla barn ville genomföra ”MiniVarvet” runt den nya fotbollsplanen

För exakt ett år sedan togs första spadtaget av Robert Hejdenberg vd på Ågrenska och Magnus Nordell StorKansler för ordensällskapet W:6 som varit med och gjort förverkligandet möjligt.

Birgit Johansson ansvarig för barnverksamheten på Ågrenska uttalar sig
”– Det är helt fantastiskt att se hur bra det blivit. Den tidigare fotbollsplanen var vattensjuk. Förbättringen och utvecklingen av ytan är otroligt välkommen för alla de tusentals barn med funktionsnedsättningar som kommer varje år till Ågrenska.”

Robert Hejdenberg uttalar sig ”– Alla barnens lek och skratt idag bekräftar vilken succé detta blivit. Nu är det möjligt att spela fotboll och ha aktiviteter för alla barn oavsett om man sitter i tunga rullstolar eller springer på vingliga ben.
Göteborgsvarvets MiniVarv och att prova på fäktning är mycket uppskattade nyheter på årets Lekens dag. Jag vill passa på att uppmana alla: – Anmäl dig du också att springa 2014 års GöteborgsVarv till förmån för Ågrenska.”

Om lekens dag

För elfte året i rad arrangerar vi Lekens dag på Ågrenska. Lekens dag är den enda dagen under året som Ågrenska har öppet för alla. På Lekens dag får barnen och ungdomarna möjlighet att prova på nya aktiviteter tillsammans med nya och gamla kompisar. Vi på Ågrenska arrangerar under året massor av aktiviteter för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Tanken med Lekens dag är att ALLA skall kunna delta och ha kul! Dagen blir en mötesplats för barn, föräldrar, släkt och vänner. Vi hoppas att alla våra besökare kommer att få en glädjefylld dag.

Vi bjuder på uppträdanden, lekar, idrottsaktiviteter och mycket mer. Det kommer att finnas många olika aktiviteter och vi vågar lova att det finns något som passar för alla på Lekens dag.

För mer information var god kontakta:

Robert Hejdenberg, Ågrenska, telefon 0705 – 40 19 52

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)