Besöksrekord 2015!

Besöksrekord på Lekens dag!

Foto: Mauricio Fuentes

-Roligt att vara volontär på Lekens dag.  Det säger Elif Aslan som sitter under ett parasoll på lekplatsen och gör ansiktsmålningar på barnen, som står på rad. Det är bara för barnen att välja: Vill de ha blommor i ansiktet, en mustasch eller kanske likna en sjörövare med svart lapp för öga?

Elif, som fick polio när hon bara var 45 dagar gammal (vaccin ges vid tre månaders ålder) har letat efter ett volontärarbete länge: - Ågrenska kändes helt rätt. När jag var liten fick jag inbjudan att komma hit eftersom jag behandlats för polio, men gjorde det aldrig. Det har jag ångrat ibland. Det hade varit kul att träffa andra i samma situation. Därför känns det extra fint att jag kunde komma hit som volontär 34 år senare, säger Elif Aslan.

 Vuxen som pratar med ett barn lekens dag 2015

Solen sken varmt och innerligt över henne och alla andra besökare på Lilla Amundön den trettonde Lekens dag. Över tusen intresserade kom till ön för att få veta mer om Ågrenskas arbete, leka, äta och bada.

Tvärsöver gräsplanen framför Gula Huset kommer Lucas springande med mamma Monica strax efter. Han har fått syn på sin favorit Alfons Åberg, som har ett eget tält. - Vi hade egentligen andra planer för idag, men när vi såg på Facebook att det var Lekens dag  ändrade vi oss. Det var klart att vi skulle hit, säger Monica Larsson.

Hon och Lucas var på familjevistelse för sällsynta diagnosen CHARGE-syndromet när Lucas var liten, sedan dess vill de gärna veta vad som händer på ön, särskilt på Lekens dag då besökarna kan prova på allt möjligt roligt. Lucas har redan kört elektrisk bil och nu tar han fram kartan och berättar för mamma Monica att han vill ha Alfons med på en kajaktur. - Då blir han ju våt, invänder Monica. Det vill ju Lucas inte att han ska bli, utan springer vidare mot hamnen för en kajaktur tillsammans med mamma.

Alfons Åberg

Lucas passerar de stora röda brandbilarna, som Frölunda brandkår ställt dit. Högt uppe i förarsätet sitter Hugo Sjörén. Han hade inte satt sig i vilken brandbil, som helst, men eftersom det var en Saab Scania tog han chansen. - Hugo har varit på Ågrenska varannan helg i tio år. Självklart kommer vi på Lekens dag varje år också, säger pappa Mattias och farfar Claes-Göran.

Alla intäkter från försäljning och frivillig entré går till minnesvärda upplevelser för barn och ungdomar som besöker Ågrenska.

Brandbil

Relaterad information

Varmt tack alla sponsorer- Utan er blev det ingen Lekens dag!

158:ans Fisk
2XU
Alfons Åbergs Kulturhus
Allez fäktförening
Barnens Lekstad Kungälv
Billdals Blommor
Canon
Clarion Hotel Post
City Gross Ytterby
Cloetta
Flying Flerp AB
Friskis & Svettis
Frölunda Brandstation
Frölunda Indians
Grand Hotel Opera
GöteborgsVarvet
Heaven 23 Restaurang & Bar
Helmut Walch Chark
ICA Högsbo
ICA Kvantum Hovås
IFK Göteborg
IKEA
Jungman Jansson
Komikapp
Krona & Klave
Lek & Buslandet
Lekia Kungälv
Liontouch
Mun-H-Center
Nordic Wellness
Odd House blommor
PEAB
Polisen
Scandic Hotels
Sjöfartsmuseet
Skånemejerier
Strömma Skärgårdsbåtar
Säröhus
Toyota
Universeum
Utsöktmat
Vattenpalatset & Café Fontänen

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)