Edvins berättelse

Edvin är fyra år och berättar med hjälp av musbilder om sin storebror Noah som har en CP-skada.

Pip tycker om att bygga. När Pip bygger kommer Jakob fram och frågar varför Pips storebror sitter i rullstol. Vad tror du Pip svarar då? Och vad svarar du om någon frågar om din bror?
Möss som bygger med klossar.

 

Edvin: - ” Mina kompisar undrar om han vill vara med och leka och åka rutschkana och de frågar varför han sitter i rullstol.  Jag svarar – han kan inte gå.”Pip gråter. Vad har hänt tror du? Nallen vill trösta. Vad är tröst?
När är du ledsen?
Mus som gråter.


Edvin: -
”Jag är ledsen ibland på dagis. Jag är ledsen när man slår varandra. Mina fröknar tröstar mig. Jag brukar trösta de små barnen när de gråter. De lite större barnen retar de små. Jag blir inte ledsen om någon frågar varför Noah sitter i rullstol. Jag blir ARG.”

 

Pip sitter i fönstret och tittar på stjärnorna. Vad tänker han tror du? Om du kunde trolla vad skulle du bestämma då? Om du kunde bestämma en dag på dagis vad skulle du bestämma?

Mus som tittar på månen och stjärnorna

Edvin: -”Jag skulle trolla så jag kunde trolla hem mig. Jag skulle bestämma att fröknarna skulle göra som barnen säger: att få åka och bada, att de skulle läsa för mig. Jag skulle bestämma att Noah kan gå. Jag vill att han ska leka och springa som jag”.

Relaterad information

Samtalsbilderna i länkarna publiceras efter tillstånd av författaren och norska förlaget Cappelen Damm samt svenska Studentlitteratur.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)