Sällsynta diagnoser banar väg för framtidens vård och omsorg.

Filmen beskriver bland annat det sällsynta dilemmat och vad som behöver förändras för att förbättra livsvillkoren för personer med sällsynta diagnoser. Förändringarna kräver en helhetssyn och ett gemensamt ansvarstagande av alla inblandade samhällsaktörer.

Många sällsynta diagnoser är komplexa, påverkar flera delar av kroppen, och ger funktionsnedsättningar livet ut. De sällsynta diagnoserna ger ofta svåra konsekvenser. Praktiskt, känslomässigt, socialt och ekonomiskt. Sällsynta diagnoser berör många och har alltid funnits.

Filmen beskriver bland annat det sällsynta dilemmat och vad som behöver förändras för att förbättra livsvillkoren för personer med sällsynta diagnoser. Förändringarna kräver en helhetssyn och ett gemensamt ansvarstagande av alla inblandade samhällsaktörer. 

Filmen är ett samarbetsprojekt mellan

Nationella Funktionen Sällsynta Diagnoser som arbetar på uppdrag av Socialstyrelsen. Vi koordinerar samhällets resurser inom vård och omsorg, samtidigt som vi samordnar och sprider information om sällsynta diagnoser.
nfsd.se, sidan öppnas i nytt fönster

Riksförbundet Sällsynta diagnoser som är en intresseorganisation med över 50 diagnosföreningar och sammanlagt 12000 medlemmar. Tillsammans talar vi med en sällsynt stark röst.
sallsyntadiagnoser.se, (sidan öppnas i nytt fönster.)

Röster: Lasse Bengtsson och Anna P
Manus: NFSD, Ågrenska, Riksförbundet Sällsynta diagnoser
Manusbearbetning: Lars Sultan
Musik & Ljud: Volym Studios
Foto & redigering: Jesper Orrbeck
Illustration & animering: Per Sultan
Producent: Linda Grådal
Svensk textning: Mette Larsen
Engelsk översättning: Gwyneth Olofsson 

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)