Att kommunicera genom tolk

Tid - 2019
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Ågrenska Akademin, Drottning Silvias hörsal.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ida Apelmo, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, ida.apelmo@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 912 kr exkl. moms (1 140 kr inkl. moms) I priset ingår kaffe och smörgås. Vid anmälan av en grupp på fem personer eller fler får ni 5 % rabatt på hela bokningen.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Hur kan jag planera och genomföra ett tolkat samtal? Och hur bedömer jag om det tolkade samtalet fungerat bra eller inte?

När vi kommunicerar med personer som vi inte delar ett gemensamt språk med är vi i behov av att anlita tolk. För att detta ska ske på ett rättssäkert och medicinskt säkert sätt är det en förutsättning att vi har kunskap om hur man gör när man kommunicerar genom tolk och vilka krav som kan ställas på tolken.

I denna utbildning diskuteras hur, när och varför man ska använda tolk. Hur kan man planera och genomföra ett tolkat samtal? Vad ingår i tolkens yrkesroll? Hur påverkar tolkens kompetens det tolkade mötet? Hur bedömer man om det tolkade samtalet fungerar bra eller inte? I utbildningen ges även tips och praktiska råd för att optimera kommunikation genom tolk.

Föreläsare

Pia-Foto

Ingrid Fioretos är etnolog och tidigare verksam vid Lunds universitet. Där arbetade hon i ett forskningsprojekt om språktolkar och tolkningens betydelse för rättssäkerhet och integration.

Hennes doktorsavhandling, från 2009, handlar om vad som händer i mötet mellan personal och patienter på en vårdcentral i Malmö.

Målgrupp         

Du som i ditt yrke behöver använda tolk vid möte med familjer med barn med funktionsnedsättning. T.ex. habilitering, socialtjänst, hälsocentraler, tandvården, barnavårdscentraler eller skola.

Anmälningsvillkor                      

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före debiteras halva avgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan debiteras hela avgiften. Vid överlåtande av plats meddela namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.
Genom att lämna uppgifter om din person godkänner du att Ågrenska/NFSD registrerar dina uppgifter i vårt administrativa system. Vi använder uppgifterna i våra interna register, för uppföljning och för att skicka information om våra verksamheter. Därutöver lämnar vi inte ut uppgifterna till annan person eller verksamhet. Du har möjlighet att få tillgång till de uppgifter vi registrerar om dig, få dem rättade, få dem raderade och få dem flyttade.
Läs Ågrenskas Personuppgiftspolicy

Anmälan Att kommunicera genom tolk
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
 Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska sparar dina uppgifter för att kunna skicka information som rör Ågrenskas verksamheter till dig. Vi följer Dataskyddsförordningen vid hanteringen av dina uppgifter.
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess. Problem med att skicka anmälan v.g. använd PDF-filen ovan.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)