Bästa funkispappan – om bemötande och föräldraskap i vår tid

Tid - 2018
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Drottning Silvias hörsal.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Maria Björkqvist, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, maria.bjorkqvist@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 1295 kr exklusive moms, 1620 kr inklusive moms för dig som anmäler dig i tjänsten. 400 kr exklusive moms, 500 kr inklusive moms för föräldrar. I priset ingår fm/em kaffe och lunch.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

För tredje året i rad arrangerar vi denna konferensdag om bemötande och föräldraskap i vår tid. Likt tidigare tillfällen blandar vi aktuell forskning, spännande samtal och möjlighet att dela tankar och erfarenheter med övriga deltagare.

Innehåll:                                     

På senare tid har mannen och pappan uppmärksammats, diskussioner kring mans- och papparollen har lyfts i media, mansläger anordnas och samtalsgrupper enbart för män arrangeras på olika håll. Vi är helt enkelt nyfikna på hur samtiden påverkar föräldraskapet för män.

När barnen kommer omprövas rollerna i en parrelation, många märker att det tidigare så jämställda paret faller in i traditionella roller. Att få ett barn med funktionsnedsättning innebär dessutom särskilda utmaningar för många par.

Medverkar under dagen:

Thomas Johansson- FotoThomas Johansson är psykolog och professor vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande Göteborgsuniversitet. Thomas Johansson ägnat sig åt ungdomsforskning och studerat bland annat medialisering och populärkultur, gym- och kroppskultur och ungdomars konstruktioner av sexuella livsstilar och könsidentiteter. Thomas har även fokuserat på områden inom mansforskning och kultur- och socialpsykologi. Inom ramen för olika forskningsprojekt har han arbetat med frågor rörande faderskap, ungdom och sexualitet, terapeutisk kultur och ungdomskultur. Thomasmedverkade även i Svts programserie "Bästa Mannen" som sändes under hösten 2017.

Elisabeth Lundström-FotoElisabeth Lundström är fil dr i specialpedagogik och universitetslektor på Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet.
Elisabeth Lundströms forskning utgår från ett relationellt perspektiv och hon har främst riktat in sig mot föräldraskap när barnet har en funktionsnedsättning. Hennes avhandling med titeln "Ett barn är oss fött" färdigställdes 2007. En uppföljande studie publicerades 2016 med titeln "Föräldraskap med särskilda utmaningar - en longitudinell studie om att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning". Elisabeth har även mångårig erfarenhet som specialpedagog inom olika habiliteringsverksamheter för yngre barn i Stockholm.

Tommy Ivarsson-FotoTommy Ivarsson är entreprenör, föreläsare och pappa. 
Tommy Ivarsson medverkade som lyssnarnas sommarvärd i programmet Sommar i P1 2017.  Han återkom, än en gång framröstad av lyssnarna, som Vinterpratare samma år. Tommy har tillsammans med sin fru Gunilla initierat Jontefonden som startades efter att deras son Jonathan gått bort i väntan på nya lungor. På ett alldeles eget sätt berättar Tommy om att vara pappa i en svår livssituation.
Under våren 2018 kommer Tommy Ivarssons bok Hudlös – en berättelse om livsmod

Tomas Stacewicz Dahlheim, är kurator på Kriscentrum för män, Social Resursenheten, Göteborgs Stad. Han kommer att prata om Metoder att arbeta med män i kris. Kriscentrum för män arbetar med samtal, både individuellt och i grupp. Mottagningen är till för män som har problem i nära relationer. Det kan handla om relationsproblem, kriser i samband med separation eller svårigheter i föräldraskapet. 

Målgrupp        

Du som i ditt yrke träffar familjer, tex inom socialtjänst, hälsocentraler, barnavårdscentral, habilitering, skola eller själv är förälder till ett barn med funktionsnedsättning.

Anmälningsvillkor                    

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.

Med reservation för ändringar.

Anmälningsformulär i PDF-format

Anmälan Bästa funkispappan
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
Jag godkänner anmälningsvillkoren, för information se www.agrenska.se/vi-erbjuder/kalendarium
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan eller uppdatera webbläsaren innan dess.
 
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)