Bästa funkispappan – om bemötande och föräldraskap i vår tid

Tid - 2018
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Drottning Silvias hörsal.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Maria Björkqvist, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, maria.bjorkqvist@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 1295 kr exklusive moms. I priset ingår fm/em kaffe och lunch.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Vilken roll har, tar alternativt får funkispappan i familjen? Har vi möjlighet att välja? Under den här konferensdagen fokuserar vi på jämställdhet i familjer med barn med funktionsnedsättning

Innehåll:                                     

På senare tid har mannen och pappan uppmärksammats, diskussioner kring mans- och papparollen har lyfts i media, mansläger anordnas och samtalsgrupper enbart för män arrangeras på olika håll. Vi är helt enkelt nyfikna på hur samtiden påverkar föräldraskapet för män.

När barnen kommer omprövas rollerna i en parrelation, många märker att det tidigare så jämställda paret faller in i traditionella roller. Att få ett barn med funktionsnedsättning innebär dessutom särskilda utmaningar för många par. Vilken roll har, tar alternativt får funkispappan i familjen? Har vi ens möjlighet att ta de föräldraroller vi önskar? Hur ser det ut för familjer med barn med funktionsnedsättning? Kan vi som arbetar runt familjerna bidra till jämställdheten? Vad är jämställdhet och när blir man egentligen klar?

Den här konferensdagen vänder sig till dig som i ditt arbete möter familjer med barn med funktionsnedsättning och funderar kring ovanstående frågor.

För tredje året i rad arrangerar vi denna konferensdag om bemötande och föräldraskap i vår tid. Likt tidigare tillfällen blandar vi aktuell forskning, spännande samtal och möjlighet att dela tankar och erfarenheter med övriga deltagare.

Medverkar under dagen:

Thomas Johansson
Professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande. Göteborgs universitet

Thomas har publicerat inom områdena mansforskning och kultur- och socialpsykologi. Inom ramen för olika forskningsprojekt har han arbetat med frågor rörande faderskap mm.

Elisabeth Lundström
Fil.dr/Universitetslektor i specialpedagogik, Specialpedagogiska institutionen, Stockholms universitet.

Elisabeth har studerat föräldraskap i familjer med barn med funktionsnedsättning över en längre tid. 2016 publicerades studien ”Föräldraskap med särskilda utmaningar - en longitudinell studie om att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning”

Med flera. Vi uppdaterar löpande.

Målgrupp        

Du som i ditt yrke träffar familjer, tex inom socialtjänst, hälsocentraler, barnavårdscentral, habilitering, skola eller liknande.

Anmälningsvillkor                    

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.

Med reservation för ändringar.

Anmälan Bästa funkispappan
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
Jag godkänner anmälningsvillkoren, för information se www.agrenska.se/vi-erbjuder/kalendarium
OBS! Tänk på att inte uppdatera webbläsaren eller lämna sidan innan svarsmeddelandet syns på skärmen
 
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)