Epilepsi i vardagen

Tid - 2018
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska Lilla Amundön, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Hörsalen
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Maria Björkqvist, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, maria.bjorkqvist@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 896 kr exklusive moms. 1120 kr inklusive moms. I priset ingår kaffe och smörgås. Väljer du att delta i utbildningen ”Autism – med intellektuell funktionsnedsättning” samma förmiddag ingår även lunch.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Vad gör jag när någon i min närhet får ett epileptiskt anfall? Vad beror det på och hur kan jag på bästa sätt bemöta situationen? Utbildningen ger dig uppdaterad medicinsk information om epilepsi och kunskap om hur du hanterar epilepsi i vardagen.

Innehåll:

  • Medicinsk information
  • Definition, orsaker, anfallstyper, behandling
  • Hur gör man vid ett anfall
  • Konsekvenser i vardagen
  • Ett tryggt och långsiktigt förhållningssätt

Sagt om utbildningen   

Man fick en bra grund i jobbet med barn med epilepsi. Sjuksköterskorna som hade föreläsningen jobbar med barn som har epilepsi vilket gjorde att föreläsningen var lätt att ta till sig och gav vardagsråd.”

”Jag är väldigt nöjd i det stora hela med kursen! Jag fick en bra grund i vad epilepsi är och kände igen i princip alla delar i den brukare som jag jobbar med!” 

”Jag jobbar med en brukare som har epilepsi diagnos men jag har ännu inte fått se ett anfall, känner mig nu mer förberedd och tryggare i min roll som assistent.”

”Bra med uppfräschning. Bra med info om de nya namnen på anfallen och dess spridning i hjärnan. Bra att alla på arbetsplatsen får information, detta ger en större trygghet för personal och i sin tur trygga elever.”

Föreläsare

Ylva Wallentin
Ylva Wallentin är sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska. Ylva har kunskap om olika medicinska tillstånd och lång erfarenhet av att möta barn och ungdomar med sällsynta diagnoser. Instruktör i Hjärt- lungräddning. Ylva är Ågrenskas medicinskt ansvariga sjuksköterska. 

Målgrupp       

Personal inom förskola, skola, korttidsverksamhet, boende, daglig verksamhet, personlig assistans, föräldrar och andra närstående m.fl.

Anmälningsvillkor                         

En anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.

Med reservation för ändringar.

Anmälan Epilepsi i vardagen
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
Jag godkänner anmälningsvillkoren, för information se www.agrenska.se/vi-erbjuder/kalendarium
Klicka på skicka, vänta till svarsmeddelandet dyker upp på skärmen
 
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)