När barnet har svårt att äta – information, vägledning och praktiska tips

Tid - 2018
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Drottning Silvias hörsal.
Arrangör Utbildningsverksamheten i samarbete med Mun-H-Center
Kontaktuppgifter

Maria Björkqvist, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, maria.bjorkqvist@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 1296 kr exklusive moms, 1620 inklusive moms för dig som anmäler dig i tjänsten. 400 kr exklusive moms, 500 kr inklusive moms för föräldrar. I priset ingår fm/em kaffe och lunch.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Att se till att barn äter och växer är ett starkt behov hos de flesta föräldrar. När det krånglar med maten och barnet av olika anledningar inte äter kan vardagen ställas på ända. Mun-H-Center och Ågrenska bjuder in till en utbildning om barn med ätsvårigheter.

Innehåll:

Att se till att barn äter och växer är ett starkt behov hos de flesta föräldrar.  När det krånglar med maten och barnet av olika anledningar inte äter kan vardagen ställas på ända. Många barn har perioder då de väljer bort viss mat, men även om det kan vara påfrestande påverkar det inte barnets utveckling på sikt. Andra familjer har barn med mer eller mindre permanenta ätsvårigheter. Den här utbildningen vänder sig till dig och personer som du och barnet möter.

Under dagen kommer du att få kunskap och praktiska tips om barns ätutveckling, olika typer av ätsvårigheter, råd vid PEG/knapp och oralmotorisk stimulering. Du får lära dig hur du kan anpassa matens konsistens utifrån olika behov och får exempel på olika hjälpmedel. Vi kommer också att ta upp den stress det kan innebära att ha ett barn med ätsvårigheter och hur du kan hitta strategier för att hantera vardagen. Det kommer att finnas tid för frågor och erfarenhetsutbyte med andra deltagare.

Sagt om utbildningen:

"Det var mycket givande att så många olika roller samlades och gav sin synvinkel på ätsvårigheter. Både att olika yrkesgrupper var med men även föräldraperspektivet och/eller närvårdarperspektivet"

"Utbildningen gav mig insikt i komplexiteten av ätsvårigheterna och hur det kan vara att möta ätsvårigheter i vardagen. Jag fick med mig bra verktyg att prata om ätsvårigheter med närstående"

 ”Att jag fick gå med förälder till ett av mina barn på jobbet, att vi delade detta och nu kan gå vidare tillsammans på bästa sätt"

 "Extra betydelsefullt för mig har varit alla möten, både från organisatörer/föreläsare och deltagare. Det var en mycket intressant och givande dag. Det gav mig perspektiv, både gällande vad jag har att ge inom mitt fält men även insikt i komplexiteten av tillstånden och hur resten av barnets vardag kan se ut."

Föreläsare

Lisa Bengtsson, logoped, Mun-H-Center
Kerstin Ljungdahl, dietist, Ågrenska
Charlotte Bokgren, psykolog, Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden, Angereds Närsjukhus

Målgrupp    

Föräldrar och närstående till barn med olika typer av ätsvårigheter. Personal inom förskola, skola, korttidsverksamhet och personlig assistans m.fl.

Anmälningsvillkor                    

En anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.

Med reservation för ändringar.

Anmälan När barn har svårt att äta
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
Jag godkänner anmälningsvillkoren, för information se www.agrenska.se/vi-erbjuder/kalendarium
OBS! Tänk på att inte uppdatera webbläsaren eller lämna sidan innan svarsmeddelandet syns på skärmen
 
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)