Sexuell hälsa och intellektuell funktionsnedsättning

Tid - 2019
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Lokal: Ågrenska Adademin, Hörsalen
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ida Apelmo, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, ida.apelmo@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 912 kr exkl. moms (1 140 kr inkl. moms). I priset ingår kaffe och smörgås. Vid anmälan av en grupp på fem personer eller fler får ni 5 % rabatt på hela bokningen.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Att prata om och hantera frågor kring sexuell hälsa och relationer är både roligt och givande men kan ibland vara knepigt. Beroende på vem man arbetar med och i vilken situation man är uppstår olika frågor.

Denna utbildning fördjupar kunskapen gällande sexualitet och intellektuella funktionsnedsättningar ur den yrkesverksammes perspektiv. Vi fokuserar på frågan om vad ett professionellt förhållningssätt kan betyda med hjälp av konkreta tips och exempel på metoder.

Personer med intellektuella funktionsnedsättningar saknar i högre grad än andra kunskap om kroppen, sexualitet och relationer och ges mer sällan möjligheter till samtal om relaterade ämnen och frågor. Personal inom skola, vård och omsorg ger uttryck för behov av att bearbeta värderingar, tankar och känslor. Personerna själva önskar en sexualupplysning som är anpassad och ligger i linje med den egna utvecklingen och främjar sexualiteten som en god och positiv kraft.

Under utbildningen kommer vi att lyfta frågor såsom:

  • Privat eller professionellt – var går gränsen?
  • Att arbeta stärkande och främjande – hur gör man?

Föreläsare

Ellinor Isfors-Foto
Ellinor Isfors, leg. psykolog, sexualupplysare och utbildare
Ellinor har tidigare arbetat på olika enheter inom Habilitering och Hälsa i Stockholm, som t.ex. Aspergercenter, Autismcenter små barn och i UNG Samtalsgruppers verksamhetför unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Ellinor har även varit verksamhetschef för RFSU Stockholm. Hon sexualupplyser på kriminalvårdsanstalter, fritidsgårdar och ungdomshem samt föreläser om sexuell hälsa på för bl.a. professionella och föräldrar.


Målgrupp

Personal inom skola, korttidsverksamhet, boende, daglig verksamhet och personlig assistans.

Anmälningsvillkor                    

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före debiteras halva avgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan debiteras hela avgiften. Vid överlåtande av plats meddela namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.
Genom att lämna uppgifter om din person godkänner du att Ågrenska/NFSD registrerar dina uppgifter i vårt administrativa system. Vi använder uppgifterna i våra interna register, för uppföljning och för att skicka information om våra verksamheter. Därutöver lämnar vi inte ut uppgifterna till annan person eller verksamhet. Du har möjlighet att få tillgång till de uppgifter vi registrerar om dig, få dem rättade, få dem raderade och få dem flyttade.
Läs Ågrenskas Personuppgiftspolicy

Anmälan Sexuell hälsa
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
 Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska sparar dina uppgifter för att kunna skicka information som rör Ågrenskas verksamheter till dig. Vi följer Dataskyddsförordningen vid hanteringen av dina uppgifter.
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess. Problem med att skicka anmälan v.g. använd PDF-filen ovan.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)