Syskonkärlek - Om att vara syskon i en familj med barn med funktionsnedsättning

Tid - 2018
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Drottning Silvias hörsal.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 180 kr inklusive moms (144 kr exklusive moms). I priset ingår kaffe/te samt smörgås.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Om att vara syskon till barn med funktionsnedsättning - denna kväll delar vi med oss av kunskap och erfarenheter av mångårigt syskonarbete.

Innehåll:

På Ågrenska har vi under många år intresserat oss för syskonens situation och roll i familjer med barn med funktionsnedsättning. Projektet ”Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon?” gav oss viktig kunskap och erfarenhet av att ha ett syskon med funktionsnedsättning. Dessa tar vi fortsatt med oss i arbetet och mötet med syskonen på våra familjevistelser.

Som förälder är det lätt att känna sig otillräcklig, ett dåligt samvete av att inte hinna med sina barn är inte ovanligt. I den här föreläsningen delar Astrid Emker med sig av sina erfarenheter efter att ha mött många barn och unga, alla syskon till barn med vitt skilda funktionsnedsättningar. Astrid har lyssnat på deras historier, funderingar och hur de ser på sin roll i familjen.

Kom och ta del av hennes erfarenheter, få en och annan tankeställare och känn dig lite upplyft när du går härifrån.

Föreläsare

Astir Emker-FotoAstrid Emker, pedagog, Ågrenska
Astrid är pedagog, handledare och föreläsare. Hon har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna med olika funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser. Astrid arbetar som handledare och föreläsare för olika typer av personal- och föräldragrupper. Syskonrollen, där hon har bred erfarenhet från många års arbete med syskon på Ågrenska och medverkan i projektet syskonkompetens, är ett av Astrids specialområden.

Målgrupp

Föräldrar

Anmälningsvillkor

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.
Med reservation för ändringar.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Genom att lämna uppgifter om din person godkänner du att Ågrenska/NFSD registrerar dina uppgifter i vårt administrativa system. Vi använder uppgifterna i våra interna register, för uppföljning och för att skicka information om våra verksamheter. Därutöver lämnar vi inte ut uppgifterna till annan person eller verksamhet. Du har möjlighet att få tillgång till de uppgifter vi registrerar om dig, få dem rättade, få dem raderade och få dem flyttade. 

Anmälan PDF, öppnas i nytt fönster

 

Anmälan Syskonkärlek 25 september
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess.
Problem med att skicka anmälan v.g. använd PDF-filen ovan
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)