Syskonkärlek – Om att vara syskon i en familj med barn med funktionsnedsättning

Tid - 2017
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås Lokal: Ågrenska Akademin, Hörsalen
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Maria Björkqvist, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, maria.bjorkqvist@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 150 kr exklusive moms. I priset ingår kaffe/te samt smörgås
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Innehåll:

På Ågrenska har vi under många år intresserat oss för syskonens situation och roll i familjer med barn med funktionsnedsättning. För några år sedan genomförde vi ett treårigt syskonprojekt, "Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon?", som gav oss viktig kunskap och erfarenhet av att ha ett syskon med funktionsnedsättning. Dessa tar vi fortsatt med oss i arbetet och mötet med syskonen på våra familjevistelser.

Det är oklart hur många barn som har en bror eller syster med funktionsnedsättning. Forskning om äldre syskon visar att samtal i familjen och att kunna prata om funktionsnedsättningen är en god grund. Men vi vet också att många syskon har bristfällig kunskap om sin systers eller brors funktionsnedsättning och vad den innebär. Vi kan bli bättre på att stärka syskonen och när det gäller yngre syskon måste det ske i ett familjeperspektiv och med föräldrar som bas.

Föreläsare

Astrid Emker
Astrid Emker, pedagog, Ågrenska
Astrid är pedagog, handledare och föreläsare. Hon har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna med olika funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser. Astrid arbetar som handledare och föreläsare för olika typer av personal- och föräldragrupper. Syskonrollen, där hon har bred erfarenhet från många års arbete med syskon på Ågrenska och medverkan i projektet syskonkompetens, är ett av Astrids specialområden.

Målgrupp

Föräldrar

Anmälningsvillkor

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.

Med reservation för ändringar

Anmälan Syskonkärlek
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
Jag godkänner anmälningsvillkoren, se kurser/anmälningsvillkor för mer info:
Klicka på skicka, vänta till svarsmeddelandet dyker upp på skärmen
 
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)