Test of Visual Perceptual Skills (TVPS) 4th edition

Tid - 2019
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Lokal: Ågrenska Adademin, Hörsalen
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ida Apelmo, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, ida.apelmo@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 1950 kr exkl moms. I priset ingår fm/em kaffe och lunch samt viss dokumentation. Testmaterialet säljs separat på Lära Förlag. Vid anmälan av en grupp på fem personer eller fler får ni 5 % rabatt på hela bokningen.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Test of Visual Perceptual Skills 4th edition (TVPS-4) är ett test som kartlägger visuell perception hos barn och unga vuxna. Testet kan användas vid t ex läs- och skrivutredningar då det ger en kompletterande bild av styrkor och eventuella hinder.

Utbildningen i TVPS-4 vänder sig till dig som arbetar med barn/elever, t.ex. speciallärare, specialpedagog eller psykolog. Med testet TVPS kan du kartlägga deras visuella inlärningskanal och därmed bättre förstå deras lärande.

Den senaste versionen TVPS 4th editionär normerad för åldrarna 5-21 år. Testet är utprovat på fler än 2000 barn i USA och passar även för svenska förhållanden. Det är även användbart för kartläggning av visuell perception hos barn/elever som nyligen kommit till Sverige, eftersom det är icke-språkligt. TVPS är lätt att genomföra och tar cirka 45 minuter. Du ser klart och tydligt var barnet har sina styrkor men också sina eventuella hinder när det gäller visuell perception. Testet används mycket inom specialundervisning och habilitering i USA och används sedan länge i Sverige.

Innehåll:

  • Vad är visuell perception?
  • Genomgång och administration av testmaterialet.
  • Egen testning
  • Tolkning av resultat och diskussion om uppföljning.
  • Hur kan man hjälpa barn/elever/vuxna som har svårigheter? Träning eller kompensation? Praktiska råd och tips.

Ta gärna med dig testmaterialet för att använda under utbildningsdagen.
Finns att köpa hos Lära förlag 

Sagt om utbildningen             

”Att det var kunniga och erfarna utbildare som med stöd av egen erfarenhet kunde lyfta exempel och problematisera kring TVPS. Det var även bra att de växlade mellan praktiska/konkreta övningar och det mer teoretiska. ”

”Absolut, har mycket mer insikt i när testet kan utgöra ett stöd för kartläggning, hur testet görs, vad det innehåller och hur man kan tolka resultatet”

”Vi träffar ofta barn med perceptionssvårigheter och det är bra att ha ett gediget bedömningsinstrument att ta till.”

”Jag kommer att ha stor nytta av TVPS. Jag arbetar med nyanlända elever som inte har utvecklat sin svenska. Detta test kan ge mig en bra bild, trots elevens ev svårigheter.”

”Att inse att visuell perception påverkar så många delar i vardagen och då värdet av att kartlägga elevers styrkor och ev. hinder för att ge bra stöd var extra värdefullt. Genomgången av nya TVPS och skillnaderna/förändringarna mot den tidigare. Att flera olika yrkeskategorier deltog och delade med sig av sin kunskap var också givande.”

Tips!

Dagen före denna utbildning ges även en utbildning om Läs- och skrivsvårigheter/dyslexi-Att förstå, utreda och åtgärda

Föreläsare

Karin Allenström och Britt-Marie Emanuelsson
Britt-Marie Emanuelsson och Karin Allenström

Specialpedagog Karin Allenström och talpedagog Britt-Marie Emanuelsson har i cirka 20 år arbetat centralt inom utbildningsförvaltningen i Partille kommun (Partille Läs- och skrivstudio). De har framför allt gjort fördjupade pedagogiska utredningar med fokus på läs- och skrivsvårigheter hos elever 6 – 19 år. Vid behov kartlägger de även språklig och/eller matematisk förmåga. I deras utredningar kartläggs alltid minnesförmåga samt auditiv och visuell perception (bl. a. med TVPS).

Målgrupp

Specialpedagoger/speciallärare, logopeder, psykologer, synpedagoger, ortoptister m.fl. som möter barn/elever/vuxna med hinder i sin vardag som kan bero på visuella perceptionssvårigheter.

Pris

1950 kr exkl moms. I priset ingår fm/em kaffe och lunch samt viss dokumentation.
Testmaterialet säljs separat på Lära Förlag

Anmälan

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före debiteras halva avgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan debiteras hela avgiften. Vid överlåtande av plats meddela namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.
Genom att lämna uppgifter om din person godkänner du att Ågrenska/NFSD registrerar dina uppgifter i vårt administrativa system. Vi använder uppgifterna i våra interna register, för uppföljning och för att skicka information om våra verksamheter. Därutöver lämnar vi inte ut uppgifterna till annan person eller verksamhet. Du har möjlighet att få tillgång till de uppgifter vi registrerar om dig, få dem rättade, få dem raderade och få dem flyttade.
Läs Ågrenskas Personuppgiftspolicy

Med reservation för ändringar.

Anmälan TVPS
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
 Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska sparar dina uppgifter för att kunna skicka information som rör Ågrenskas verksamheter till dig. Vi följer Dataskyddsförordningen vid hanteringen av dina uppgifter.
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess. Problem med att skicka anmälan v.g. använd PDF-filen ovan.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)