Sommar 2017

Under sommaren anordnar vi läger för barn och ungdomar med alla slags funktionsnedsättningar.

Man kan delta en eller två veckor. Deltagarna i våra korttidsgrupper kommer oftast även en eller två veckor på sommaren tillsammans med sin helggrupp. Dessutom har vi möjlighet att ta emot barn och ungdomar på sommaren som inte är med i någon korttidsgrupp, men som kanske står på kö eller som bara önskar sommarvistelse.

På våra sommarveckor får deltagarna träffa andra med liknande funktionsnedsättningar. Vi sätter samman grupper så att alla ska kunna hitta kompisar. Deltagare och personal formar tillsammans innehållet i vistelsen utifrån deltagarnas önskemål och förutsättningar. Vissa veckor har vi speciella teman t.ex. skapande verksamhet.

Tillsammans badar vi, är ute med båt och kanot, åker på utflykt, grillar på stranden och får chans att prova nya spännande aktiviteter. Gruppstorleken anpassas efter barnens och ungdomarnas behov. Eftersom vi har många hus på ön kan vi ha flera grupper, av olika storlek, samtidigt. Många deltagare behöver medicinsk omvårdnad på grund av t.ex. epilepsi, diabetes eller andra kroniska sjukdomar. Därför har vi sjuksköterskor i de flesta arbetslag på sommaren.

Man kan delta en eller två veckor dygnet runt eller dagtid. Många yngre barn, eller deltagare som inte varit borta så mycket tidigare, prövar att komma som dagbarn en eller ett par somrar innan de stannar dygnet runt.

Sommarvistelsen bekostas av deltagarnas hemkommun/stadsdel. En förutsättning för varje deltagare är alltså att kommunen beslutar om plats på Ågrenska

I Gula Huset, Villan och Gråbo har vi grupper för deltagare med de flesta slags funktionsnedsättningar.

I Öbo bedriver vi sommarvistelse för barn och ungdomar med Adhd, Asperger och Tourettes syndrom
Öbo

Konst och skaparläger vecka 28

För dig med funktionsnedsättning som vill prova skapande aktiviteter.

Konst och skaparläger vecka 28

Sommarlägerveckor på Öbo

Sommarlägerveckor för dej med ADHD, Aspergers eller Tourettes syndrom.

Sommarlägerveckor på Öbo
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)