Epilepsi i vardagen

Tid - 2017
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska Lilla Amundön, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Hörsalen
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Maria Björkqvist, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, maria.bjorkqvist@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 895 kr exkl. moms. I priset ingår kaffe/te och smörgås. Anmäler du dig även till utbildningen ”Förflyttningskunskap”, som ges samma förmiddag, ingår lunch.

Vad gör jag när någon i min närhet får ett epileptiskt anfall? Vad beror det på och hur kan jag på bästa sätt bemöta situationen? Utbildningen ger dig uppdaterad medicinsk information om epilepsi och kunskap om hur du hanterar epilepsi i vardagen.

Innehåll:

  • Medicinsk information
  • Definition, orsaker, anfallstyper, behandling
  • Hur gör man vid ett anfall
  • Konsekvenser i vardagen
  • Ett tryggt och långsiktigt förhållningssätt

Sagt om utbildningen

Man fick en bra grund i jobbet med barn med epilepsi. Sjuksköterskorna som hade föreläsningen jobbar med barn som har epilepsi vilket gjorde att föreläsningen var lätt att ta till sig och gav vardagsråd.”

”Jag är väldigt nöjd i det stora hela med kursen! Jag fick en bra grund i vad epilepsi är och kände igen i princip alla delar i den brukare som jag jobbar med!”

”Jag jobbar med en brukare som har epilepsi diagnos men jag har ännu inte fått se ett anfall, känner mig nu mer förberedd och tryggare i min roll som assistent.”

”Bra med uppfräschning. Bra med info om de nya namnen på anfallen och dess spridning i hjärnan. Bra att alla på arbetsplatsen får information, detta ger en större trygghet för personal och i sin tur trygga elever.”

Föreläsare

Ylva Wallentin

Ylva Wallentin är sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska. Ylva har kunskap om olika medicinska tillstånd och lång erfarenhet av att möta barn och ungdomar med sällsynta diagnoser. Instruktör i Hjärt- lungräddning. Ylva är Ågrenskas medicinskt ansvariga sjuksköterska.

Målgrupp

Personal inom förskola, skola, korttidsverksamhet, boende, daglig verksamhet, personlig assistans, föräldrar och andra närstående m.fl.

Anmälningsvillkor

En anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.

Anmälan Epilepsi 170510
 Faktureringsadress om annan än ovan
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
 
Kost/Allergi:
 
Jag godkänner anmälningsvillkoren, se kurser/anmälningsvillkor för mer info:
Klicka på skicka, vänta till svarsmeddelandet dyker upp på skärmen
 
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)