Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

"Ågrenskas friluftsdag", ett unikt utomhusevenemang på Lilla Amundön den 16 maj.

Ågrenska bjuder in elever med anpassad skolgång i Göteborg med omnejd till en händelserik dag i naturen. På friluftsdagen finns möjlighet att prova på de aktiviteter som finns på Lilla Amundön. Det är allt från pilbågsskytte, krabbfiske, poängpromenad till ansiktsmålning.

Tack igen till alla som deltog och alla som bidrog. Ett extra tack till er som fyllt i vår utvärdering och hjälper oss att bli bättre. Vi tar med oss all feedback framåt. Ågrenskas vänskapsförening söker flitigt fondmedel för att vi ska kunna genomföra friluftsdagen. Och det var extra roligt att det kom rekordmånga till Lilla Amundön i år!

Under dagen kommer barn, ungdomar och deras assistenter att få chansen att utforska Lilla Amundöns hemligheter samtidigt som de deltar i en rad spännande aktiviteter. Det kommer att finnas något för alla att uppleva.

Ågrenska arbetar sedan länge med utomhuspedagogik tillsammans med barn med sällsynta hälsotillstånd/diagnoser och andra funktionsnedsättningar. Utomhusvistelse främjar hälsa, inlärning och utveckling. Lek och rörelse är viktiga pusselbitar i att hjälpa barn att ta hand om sin hälsa och uppskatta naturen.

Vi vet hur viktigt utomhusaktiviteter, naturupplevelser och social interaktion är för barn och ungdomar, och vi är stolta över att kunna erbjuda en säker och välkomnande miljö för alla här på Lilla Amundön, säger Zozan Sewger Kvist, vd på Ågrenska.

Ågrenskas vänskapsförening söker årligen fondmedel för att genomföra friluftsdagen. Under friluftsdagen deltar alla anställda på Ågrenska och hjälper till. Externa volontärer kommer från bland annat, Aktiveringspedagogen, Andra AP fonden, Randstad Finance Sweden samt personal från polis, brandkår och ambulans. Dagen sponsras också av flera leverantörer. Stort tack till er alla.

Ågrenska är en unik mötesplats. Vi vill dela med oss av vår fina ö till de som bäst behöver den

– barn med funktionsnedsättningar, säger Zozan Sewger Kvist, vd på Ågrenska.

Hållpunkter

09:30 Friluftsdagen startar
09:30-10:30 Fika
11:00-12:30 Lunch
13:30 Dagen är slut

Karta med aktiviteter, pdf öppnar i ny flik

Zozan Sewger Kvist

VD Ågrenska AB (svb)


Friluftsdagen

Välkommen alla elever på särskolor i Göteborg med omnejd till en händelserik dag i naturen. På friluftsdagen finns möjlighet att prova på de aktiviteter som finns på Lilla Amundön.


Sidan uppdaterad: 2023-05-13