Ågrenska söker redaktör som vill göra skillnad

Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd vid Ågrenska växer och behöver förstärkning. Nu söker vi en ny kollega till vårt team av redaktörer. Har du en språklig bakgrund och känner att du vill göra skillnad på riktigt, i en miljö där det sällsynta är vanligt?

Om Ågrenska

Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en unik mötesplats vackert belägen på Lilla Amundön, strax söder om Göteborg. Vi bedriver verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och yrkesverksamma. Ågrenska är en idéburen organisation utan vinstintresse. Vår ambition är att skapa förutsättningar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Om Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd

Ågrenska driver sedan 2020 Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd på uppdrag av Socialstyrelsen. Uppdraget består i att ta fram och kvalitetssäkra diagnostexter till Socialstyrelsens kunskapsdatabas om sällsynta hälsotillstånd, (sidan öppnas i nytt fönster) som idag omfattar fler än 300 sällsynta tillstånd. Samtliga texter skrivs av medicinska experter och granskas av en särskild expertgrupp. Diagnostexterna riktar sig till personer som själva lever med ett sällsynt hälsotillstånd, närstående och andra i deras nätverk, men också till personal inom vård, skola och omsorg. I uppdraget ingår också att sprida information om kunskapsdatabasen och sällsynta hälsotillstånd.

Arbetsuppgifter

  • Som redaktör vid Informationscentrum arbetar du i ett team tillsammans med andra redaktörer enligt en fastställd arbetsprocess.
  • Arbetet innefattar sedvanliga redaktörsuppgifter, däribland regelbundna kontakter med medicinska specialister som skriver och reviderar diagnostexterna, textbearbetning och kvalitetssäkring. Den breda målgruppen ställer särskilda krav på språklig anpassning för att göra komplicerade medicinska texter begripliga för en bredare allmänhet. Du deltar också på återkommande granskningsmöten med den expertgrupp som faktagranskar diagnostexterna. I arbetsuppgifterna ingår även att svara på frågor från utomstående via e-post och telefon, samt att representera Informationscentrum i samband med mässor och konferenser.

Vi söker dig som har

  • Relevant utbildning inom språkvetenskap, journalistik, kommunikation eller motsvarande. Troligen arbetar du redan idag med textbearbetning i en eller annan form.
  • En väl utvecklad språkkänsla och mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Goda kunskaper i relevanta programvaror och verktyg, och gärna har erfarenhet av informationssökning i databaser.
  • Erfarenhet av arbete med medicinsk information är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av projektledning och textproduktion enligt modellen klarspråk.

Som person är du prestigelös och har en uttalad förmåga att bemöta och tala med olika människor i varierande situationer och sammanhang. Du har servicekänsla, är strukturerad och självgående, och strävar alltid efter att leverera högsta tänkbara kvalitet med hänsyn till fastställda leveransmål. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team. Det är därför viktigt att du ser ett värde i att samarbeta mot ett gemensamt mål.

Vid tillsättningen av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/ varaktighet

Sysselsättningsgrad 100 %, tillsvidareanställning
Vi tillämpar sex månaders provanställning
Tillträde snarast enligt överenskommelse

Lön

Fast månadslön

Placering

Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 25 juli 2021. Urval och intervjuer sker löpande.
Mejla din ansökan med CV och personligt brev till: veronica.wingstedtdeflon@agrenska.se

Vi begär in utdrag ur belastningsregistret, som ska visas upp innan anställning påbörjas.  Blankett för utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning, (sidan öppnas i nytt fönster)

När du söker denna tjänst godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt Ågrenskas personuppgiftspolicy (sidan öppnas i nytt fönster).

Kontaktperson

Veronica Wingstedt de Flon, verksamhetschef,
e-post: veronica.wingstedtdeflon@agrenska.se, mobil: 070-934 69 43

Peter Ekvall, tillträdande redaktionschef,
e-post: peter.ekvall@agrenska.se, mobil: 070-291 52 61

Om Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånds arbete

Sedan mars 2020 har Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd vid Ågrenska i uppdrag av Socialstyrelsen att hålla i produktionen och kunskapsspridning av informationstexterna i Socialstyrelsens kunskapsdatabas om sällsynta hälsotillstånd.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)