Nu söker vi en ny medarbetare till Familjestödsenheten och korttiden

Om oss

Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och är vackert beläget Lilla Amundön i skärgården strax utanför Göteborg på.  Ågrenskas vision är att vara bland de främsta att skapa förutsättningar för ett optimalt liv och utveckling för människor med funktionsnedsättning i hela livsperspektivet. Vi är en idéburen organisation som drivs utan vinstintresse. Vi bedriver många olika verksamheter, däribland korttid- och familjevistelser, Familjestödsenhet, kurser och utbildningar.

Familjestödsenheten vänder sig till Göteborgsfamiljer med barn, tonåringar och unga vuxna som har svårigheter med koncentration, uppmärksamhet, inlärning eller med att hantera sitt beteende. Vårt syfte är att sprida kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och dess konsekvenser genom bl a föräldrakurser, föreläsningar, gruppverksamhet, telefonrådgivning. 

Vår korttidsvistelse har grupper för deltagare med olika funktionsnedsättningar. Grupperna kommer regelbundet, ca ett veckoslut per månad, skollov under terminerna samt en eller ett par sommarveckor.

Om dig

Vi söker dig som har utbildning på högskole-/universitetsnivå och tex är lärare, socionom eller har utbildning vi bedömer likvärdig samt kunskap om och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.  Du tycker om att leda grupper, föreläsa, hålla dig á jour med forskning och utveckling inom området. Du är flexibel och lösningsorienterad samtidigt som du är strukturerad. Vurmar du dessutom för ungdomskultur och utomhusverksamhet är det ett plus, då vi arbetar med att motivera våra grupper till olika aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av två delar, dels i Familjestödsenheten, 50 % sysselsättningsgrad, och dels i korttidsverksamheten, 25 % sysselsättningsgrad.

På Familjestödsenheten, som har sina lokaler i Frölunda, kommer du att arbeta tillsammans med kurator. Arbetet innebär att planera, hålla i innehåll och genomförande av föräldrakurser och diskussions/samtalsgrupper, svara på mail- och telefonfrågor om funktionsnedsättningarna, vardagsstrategier, utredningsvägar, samhällsstöd mm. Arbetet kommer oftast att vara förlagt tre till fyradagar per vecka.  Enstaka kvällar kan förekomma.

I korttidsvistelsen, som genomförs på Lilla Amundön, kommer du att vara ansvarig för en eller två korttidsgrupper. Arbetet innebär bl a att ha kontakt med vårdnadshavare och deltagare, planera, strukturera och genomföra vistelsen, arbetsleda och handleda timpersonal, dokumentera. Arbetet blir mestadels förlagt till en vecka per månad, med genomförande på veckoslut och planering två till tre dagar dessförinnan. Arbete vissa långhelger och skollov förekommer också. 

Övrigt

Sysselsättningsgrad  75%, tillsvidareanställning
Vi tillämpar provanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag 20 januari 2020

Mer information

Har du frågor är du välkommen att kontakta
Gunilla Jaeger, 0703-101 890

Skicka din ansökan med meritförteckning till:
ingela.markenstrand@agrenska.se

Ågrenska
Att. Ingela Markenstrand
Box 2058
436 02 Hovås

Skicka gärna in direkt, vi behandlar ansökningarna löpande. 
När du söker arbete hos oss godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.
Personuppgiftspolicy

Vi ser fram emot din ansökan!

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)