Nu behöver vår korttidsverksamhet en ny koordinator!

Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser. Vi bedriver verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella.

Ågrenska ligger naturskönt på Lilla Amundön, 1,5 mil söder om Göteborg och ägs av Ågrenska Stiftelsen, som är en non-profit organisation. Ågrenska har närmare 80 tillsvidareanställda och bedriver bland annat korttidsvistelse, familjeverksamhet, vuxenverksamhet, daglig verksamhet samt kurser och utbildningar.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av två delar, dels som koordinator i korttidsverksamheten , 50 % sysselsättningsgrad, dels som medarbetare i barnteamet, 50% sysselsättningsgrad. I barnteamet delar du din arbetstid mellan gruppansvar i korttidsvistelser och arbete i familjevistelser.

Korttidsverksamheten riktar sig till barn och ungdomar med alla slags funktionsnedsättningar och bedrivs framför allt på veckoslut, helger och skollov.
Arbetet som koordinator i korttidsverksamheten innebär kontakter med kommunala beslutsfattare , vårdnadshavare och gruppansvariga på Ågrenska.  Du bevakar deltagarnas beslut och avtal och förser beslutsfattare med information vid uppföljning. 
Du har kontakter och tar emot besök inför nya placeringar. Arbetet innefattar även andra administrativa uppgifter inom korttidsverksamheten, exempelvis medverkan i uppföljning av kvalitetsrutiner och uppdatering av deltagaruppgifter.
Att vara gruppansvarig i korttidsverksamheteninnebär att ha ansvar för och arbeta i en eller flera korttidsgrupper, arbetsleda timpersonal i gruppen, ha föräldrakontakter, ansvara för planering och genomförande av deltagarnas program/aktiviteter samt sköta genomförandeplaner och dokumentation.

Familjeverksamheten riktar sig till familjer som har barn med ovanliga funktionsnedsättningar/sällsynta diagnoser. Ågrenska arrangerar cirka 22 femdagars familjevistelser per år. Programmet innehåller bland annat förskola, skola och fritidsaktiviteter för barnen med diagnos och deras syskon.
Arbetet ifamiljeverksamheten innebär att tillsammans med vårt tvärprofessionella barnteam genomföra skräddarsydd förskole-, skol- och fritidsverksamhet för barnen och ungdomarna med funktionsnedsättning och deras syskon samt ha kontakt med föräldrarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå och exempelvis är pedagog, socionom, sjuksköterska eller har annan utbildning vi bedömer likvärdig.
Du har för vana att arbeta självständigt och tar stort ansvar.  Du är strukturerad och noggrann samtidigt som du är flexibel.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar och kunskap om aktuell lagstiftning inom området funktionsnedsättning.
Det är av stor vikt att du kan formulera dig väl i skrift, är bekväm med att använda olika IT-system och har god vana av Office-paketet.

Övrigt

Sysselsättningsgrad 75-100 %, tillsvidareanställning
Vi tillämpar provanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag 19 januari

Mer information

Har du frågor är du välkommen att kontakta
Ylva Wallentin, Verksamhetschef Korttidsverksamheten 
031-750 91 65 / 0723-869 286

Skicka din ansökan till:

ingela.markenstrand@agrenska.se
Märk ansökan med koordinator korttidsverksamheten
Skicka gärna in direkt, vi behandlar ansökningarna löpande. 

När du söker arbete hos oss godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy, läs mer via länken
www.agrenska.se/personuppgiftspolicy

Vi ser fram emot din ansökan!

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)