Pedagog till Ågrenskas familje- och korttidverksamhet

Ågrenska är en unik, utvecklande mötesplats och ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser. Vi bedriver verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras anhöriga samt professionella.

Ågrenska ligger naturskönt på Lilla Amundön, 1,5 mil söder om Göteborg och ägs av Ågrenska Stiftelsen, som är en non profit organisation. Ågrenska har närmare 80 tillsvidareanställda och bedriver bland annat korttidsvistelse, familjeverksamhet, vuxenverksamhet, daglig verksamhet och kurser och utbildningar.

Arbetsuppgifter

Som pedagog ingår du i vårt tvärprofessionella barnteam. I barnteamet finns idag flera olika yrken representerade såsom lärare, sjuksköterska, socialpedagog, idrottskonsulent och undersköterska. Var och en i barnteamet bidar med sin specifika kompetens och erfarenhet. Arbetet i barnteamet bedrivs huvudsakligen i familjevistelser och korttidsverksamheten

Familjeverksamheten riktar sig till familjer som har barn med ovanliga funktionsnedsättningar/ sällsynta diagnoser. Arbetet ifamiljeverksamheten innebär att tillsammans med övriga i barnteamet genomföra skräddarsydd förskole-, skol- och fritidsverksamhet för barnen och ungdomarna med funktionsvariationer och deras syskon. Att hålla föreläsningar för exempelvis föräldrar och andra professionella ingår också i tjänsten. Vistelserna bedrivs måndag till fredag och arbetstiden är förlagd till dagtid.

Korttidsverksamheten riktar sig till barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar och bedrivs framför allt på veckoslut, helger och skollov.
Som gruppansvarig i korttidsverksamheten har du ansvar för genomförande av vistelserna, planering av aktiviteter, arbetsleda personal, dokumentera och ha kontakt med vårdnadshavare. Ditt arbete i korttidsverksamheten kommer i huvudsak vara förlagd till ett veckoslut i månaden.

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk utbildning såsom, lärare, förskolelärare, fritidspedagog eller annan utbildning vi bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och beteendeproblematik.
Du behöver kunna arbeta självständigt såväl som att du behöver kunna samarbeta i team med flera olika arbetsgrupper.
Du är duktig på att organisera, planera och tar stort ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

B-körkort erfordras

Anställningsform

Sysselsättningsgrad 100 %, tillsvidareanställning
Vi tillämpar provanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag 19 januari

Upplysningar lämnas av

Gustaf Nylén, Barnteamschef
031-750 91 23

Skriftlig ansökan senast 19 januari till

ingela.markenstrand@agrenska.se
Märk ansökan med pedagog barnteamet
Skicka gärna in direkt, vi behandlar ansökningarna löpande. 

När du söker arbete hos oss godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy, läs mer via länken
www.agrenska.se/personuppgiftspolicy

Vi ser fram emot din ansökan!

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)