Redaktör till Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd vid Ågrenska

Ågrenska har i uppdrag av Socialstyrelsen att driva Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd. Nu söker vi redaktör till Informationscentrum.

Om Ågrenska

Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en unik mötesplats belägen 15 km söder om Göteborg på Lilla Amundön. Vi bedriver verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och yrkesverksamma. Vi vill bidra till möjligheterna att bemästra sin vardag och leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Ågrenska är en idéburen organisation utan vinstintresse. 

Om Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd och dess uppdrag

Ågrenska har i uppdrag av Socialstyrelsen att driva Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd. Uppdraget består i att producera och kvalitetssäkra diagnostexter om sällsynta hälsotillstånd samt svara för kontakter med målgrupperna och sprida information i relevanta kanaler. Underlagen till texterna skrivs av medicinska specialister i Sverige. Informationen bearbetas av redaktörer och faktagranskas av en särskild expertgrupp. Intresseorganisationer som arbetar för personer med sällsynta hälsotillstånd har också möjlighet att lämna synpunkter på texterna.

De diagnostexter som produceras enligt den arbetsprocess som fastställts publiceras på Socialstyrelsens webbplats i Kunskapsdatabasen om sällsynta hälsotillstånd. Kunskapsdatabasen innehåller information om fler än 300 sällsynta tillstånd. Till varje informationstext finns också en kort sammanfattning i ett informationsblad. Målgrupper för diagnostexterna är allmänheten, personal inom vård och omsorg samt personer som lever med ett sällsynt hälsotillstånd och deras närstående. 

Om sällsynta hälsotillstånd

Termen ”sällsynt hälsotillstånd” finns definierade i Socialstyrelsens termbank. Sällsynta hälsotillstånd medför vanligen varaktiga konsekvenser för livsvillkoren och särskilda problem som betingas av sällsyntheten. De kräver speciell kompetens och ofta samordnade insatser från hälso- och sjukvården samt övriga samhället. Som vägledning kan förekomst hos färre än 5 av 10 000 invånare anses som låg prevalens.

Arbetsuppgifter

  • Arbeta enligt den arbetsprocess som har fastställts för informationscentret.
  • Samarbeta med medicinska specialister som skriver underlagen till diagnostexterna.
  • Ansvara för textbearbetning, se till att språket i diagnostexterna anpassas för målgrupperna och att texten följer kraven på klarspråk.
  • Delta på möten med den expertgrupp som faktagranskar diagnostexterna.
  • Svara på frågor som ställs av målgrupperna via e-post och telefon.

Vi söker dig som har

  • Relevant utbildning inom språkvetenskap, journalistik, kommunikation eller motsvarande.
  • Erfarenhet av textbearbetning i textbearbetningsprogram t.ex. Microsoft Office.
  • Erfarenhet av arbete med medicinsk information är meriterande.
  • Förmåga att bemöta och tala med olika människor i varierande situationer och har servicekänsla. Du har ordningssinne, är ansvarsfull och noggrann. Eftersom vi arbetar nära varandra är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetstid/Varaktighet

75 % - 100 % tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse. 

Lön

Fast månadslön

Placering

Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås

Ansökan

Ansök tjänsten snarast, senast fredagen den 9 april 2020. Vi gör löpande urval. 
Vi begär in utdrag ur Belastningsregistret,(sidan öppnas i nytt fönster) 
som ska visas upp innan anställning påbörjas.


Söker du denna tjänst godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter enligt
Ågrenskas personuppgiftspolicy, (sidan öppnas i nytt fönster)

Kontaktperson

Veronica Wingstedt de Flon, verksamhetschef Ågrenska, e-post:veronica.wingstedtdeflon@agrenska.se, mobil: 070-934 69 43

Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd

Ågrenska har sedan mars 2020 i uppdrag av Socialstyrelsen att driva Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd. Uppdraget består i att producera och kvalitetssäkra diagnostexter om sällsynta hälsotillstånd samt svara för kontakter med målgrupperna och sprida information i relevanta kanaler.

Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)