Framtidens rum

Framtidens Rum är en teknikstudio i framkant. Här undersöker vi hur ny teknik kan användas för att öppna nya möjligheter för våra barn och ungdomar.

Framtidens Rum är Ågrenskas teknikstudio. Den ligger i markplanet på Stenhusets norra del.

– Vi utforskar hur ny teknik kan användas för våra målgrupper, säger Michael Lövgren, som är ansvarig för innehåll och utformning av verksamheten i rummet.

Rummet har kunnat skapas tack vare en personlig donation från Madeleine Eriksson Olsson, ordförande i Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur. Rummet är inrett med två fullt utrustade virtual reality-stationer, där man kan förflyttas till andra världar och interagera i simulationerna med hjälp av handkontroller och sensorer. För åskådarna finns biostolar, stora skärmar och ljudsystem som låter alla ta del av upplevelsen.

Syftet med Framtidens rum är att undersöka hur bland annat vr-tekniken kan användas för att skapa upplevelser, träna, underhålla och bidra till kreativitet bland barnen och ungdomarna som besöker Ågrenska.

– Studion ska utökas med fler tekniska tillskott under 2017. Vi inleder också utveckling av program som är särskilt anpassade för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, säger Michael Lövgren.

 Nytt för i höst är 3D-skrivaren som låter barnen skriva ut figurer i plast, av skulpturer de formar i virtual reality. En annan nyhet är en dator med ögonstyrning, som du styr med dina egna pupiller. 

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)