Framtidens rum

Framtidens Rum är en teknikstudio i framkant. Här undersöker vi hur ny teknik kan användas för att öppna nya möjligheter för våra barn och ungdomar.

Rummet har kunnat skapas tack vare en personlig donation från Madeleine Eriksson Olsson, ordförande i Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.

Det är inrett med två fullt utrustade virtual reality-stationer, där man kan förflyttas till andra världar och interagera i simulationerna med hjälp av handkontroller och sensorer. För åskådarna finns biostolar, stora skärmar och ljudsystem som låter alla ta del av upplevelsen. Där finns också möjlighet att göra digitala modeller i vr, eller med datorprogram, och sedan skriva ut dem med 3d-skrivare.

Syftet med Framtidens rum är att undersöka hur bland annat vr-tekniken kan användas för att skapa upplevelser, träna, underhålla och bidra till kreativitet bland barnen och ungdomarna som besöker Ågrenska.

Programlista

Här nedan hittar du tips på några av de spel som finns installerade i Framtidens rum, med korta beskrivningar och videoklipp där du snabbt kan se vad det är och hur man gör. Notera att det är angivet vilken station spelen finns på, där Valve är den stora stationen, Oculus den lilla och Quest den trådlösa.

Efter hand fylls listan på med fler tips. Så ta en titt inför er aktivitet i Framtidens Rum för att få lite inspiration! De senaste tillskotten kommer hamna överst. 

Vader Immortal (Oculus & Quest)

Välgjort och spännande story-äventyr för en spelare. 

Cook-Out (Oculus & Quest)

Humoristiskt spel i samma anda som Job Simulator. Laga mackor till kunderna och klara uppdrag. Spela själv eller multiplayer tillsammans med en kompis (t.ex. med hjälp av det trådlösa headsettet i rummet).

Walkabout Minigolf (Oculus & Quest)

Mycket uppskattad minigolfsimulator som gör sig allra bäst i multiplayer. Se i videon hur du ansluter med en kompis och spelar tillsammans.

Dance Central (Oculus & Quest)

Dansspel där du kan välja bland massor av olika låtar och dansa med olika karaktärer du möter som visar sina moves. I garderoben kan du välja utseende och outfit, och för den som blir intresserad finns uppdrag och utmaningar att klara.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)