Lekens dag 27 augusti 2022.

Ågrenska har verksamhet för barn och unga med olika funktionsnedsättningar året runt. En dag om året har vi öppet för ALLA - på Lekens Dag!

På Lekens Dag ska ALLA oavsett förutsättningar kunna leka, uppleva och ha kul. Barn och föräldrar och alla andra ska få möjlighet att träffas, umgås och få inspiration. Under dagen bjuder vi på upplevelser, lekar, idrottsaktiviteter och mycket, mycket mer.

Vi öppnar portarna klockan 11:00-15:00. Varmt välkomna!

Att leka är livsviktigt!

Genom leken får man kunskap om sig själv, sin kropp och sin omgivning. Man utvecklar fantasi, kreativitet, språk, förmåga att samspela och förhålla sig till andra. I leken bearbetar vi upplevelser, händelser och intryck och lär oss förstå verkligheten.

I FN:s konvention om barnets rättigheter står att alla barn har rätt till lek och att alla föds med förutsättningar att leka. Leken är universell och vi lär oss genom lek på samma sätt över hela världen. En del barn behöver lite mer anpassningar och stöd för att utveckla sin lek. Vi vill erbjuda fler lekmöjligheter, aktiviteter och upplevelser för alla som kommer till Ågrenska.

Glöm inte att vi fortsätter att leka hela livet, även om en del vuxna kallar det hobby eller fritidsintresse!

Astrid Emker är pedagog, handledare och föreläsare på Ågrenska berättar i filmen om lekens betydelse. Astrid har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna som lever med olika funktionsnedsättningar.

Skänk en gåva för en sällsynt god sak! 

Swisha ditt bidrag till 123 909 11 09

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)