Lekens dag - inställd 2023

Ågrenska har verksamhet för barn och unga med olika funktionsnedsättningar året runt. En dag om året har vi öppet för ALLA - på Lekens Dag!

Vi välkomnar alla som vill stödja Ågrenskas arbete med barn, ungdomar och vuxna som har funktionsnedsättningar. Vi bjuder på en rad olika aktiviteter och lekar, där vi vågar lova att det finns något som passar för alla.

Ta med familj och vänner och njut av en lekfull dag, fylld av aktiviteter och underhållning. De flesta aktiviteter är gratis och vi blir glada om ni stödjer Ågrenska genom att köpa fika och lotter. Grindarna till Lilla Amundön hålls öppna mellan 11:00-15:00. Varmt välkomna!

Stöd Ågrenska- 

Skänk en gåva för en sällsynt god sak! 

Det kommer att finnas caféer på flera ställen på ön där vi säljer korv med bröd, smörgåsar, bullar eller varför inte köpa en nygräddad våffla med grädde? 
Under dagen kommer det att finnas lotteri för både barn och vuxna där ni kan vinna riktigt fina priser. Allt överskott går till att skapa minnesvärda och spännande upplevelser för alla barn och ungdomar i Ågrenskas olika verksamheter.

För att köpa lotter eller fika går det endast att betala kontant eller med Swish. Kom ihåg att ta med växelpengar. Vi tar ej kortbetalning.
Swish: 123 909 11 09

Parkering

Parkering (betalparkering) finns på Stora Amundön. 

Hundar

Dessvärre är det inte tillåtet att ta med sig hund på Lekens Dag

Fotografering och GDPR

Under dagen kommer vi att ta bilder och filma. Dessa kan komma att användas för att informera om Ågrenskas verksamhet på vår webbplats och i sociala media. 
Vill du inte synas på bild be fotografen att vänligen ta bort fotot du finns med på. Du kan även i efterhand be oss ta bort en bild. Kontakta då dataskyddsombudet@agrenska.se.

Vi hoppas att alla våra besökare får en kul och glädje- och lekfylld dag!

Information och karta över ön med aktiviteter, pdf öppnas i nytt fönster

Att leka är livsviktigt!

Genom leken får man kunskap om sig själv, sin kropp och sin omgivning. Man utvecklar fantasi, kreativitet, språk, förmåga att samspela och förhålla sig till andra. I leken bearbetar vi upplevelser, händelser och intryck och lär oss förstå verkligheten.

I FN:s konvention om barnets rättigheter står att alla barn har rätt till lek och att alla föds med förutsättningar att leka. Leken är universell och vi lär oss genom lek på samma sätt över hela världen. En del barn behöver lite mer anpassningar och stöd för att utveckla sin lek. Vi vill erbjuda fler lekmöjligheter, aktiviteter och upplevelser för alla som kommer till Ågrenska.

Glöm inte att vi fortsätter att leka hela livet, även om en del vuxna kallar det hobby eller fritidsintresse!

Astrid Emker är pedagog, handledare och föreläsare på Ågrenska berättar i filmen om lekens betydelse. Astrid har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna som lever med olika funktionsnedsättningar.

Stort tack till alla sponsorer, volontärer och besökare på Lekens dag!

Det blev en härlig dag fylld av glädje, skratt och massor av lek. Cirka 1500 personer trotsade vädret och besökte oss på vår ö. Hoppas vi ses nästa år igen! Sponsorer och volontärer - varmt tack för era gåvor och insatser! Utan er är detta arrangemang inte möjligt!

Tack
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)