Lekens dag 2021. Att leka är livsviktigt!

Ågrenska har verksamhet för barn och unga med olika funktionsnedsättningar året runt. En dag om året har vi öppet för ALLA - på Lekens Dag!
På Lekens Dag ska ALLA oavsett förutsättningar kunna leka, uppleva och ha kul. Barn och föräldrar och alla andra ska få möjlighet att träffas, umgås och få inspiration. Under dagen bjuder vi på upplevelser, lekar, idrottsaktiviteter och mycket, mycket mer.

I år satsar vi på en insamling

Under rådande omständigheter kan vi i år inte arrangera Lekens Dag som vanligt med öppet hus för allmänheten, men vi är fortsatt i behov av ert stöd för att kunna utveckla, förbättra och förnya våra anpassade aktiviteter och miljöer för alla barn, unga och familjer som besöker vår ö. Vill du bidra till Vänskapsföreningens fortsatta arbete med att sätta guldkant på tillvaron för barnen och ungdomarna som vistas hos oss tar vi tacksamt emot bidrag via Swish: 123 909 11 09.

Att leka är livsviktigt!

Genom leken får man kunskap om sig själv, sin kropp och sin omgivning. Man utvecklar fantasi, kreativitet, språk, förmåga att samspela och förhålla sig till andra. I leken bearbetar vi upplevelser, händelser och intryck och lär oss förstå verkligheten.

I FN:s konvention om barnets rättigheter står att alla barn har rätt till lek och att alla föds med förutsättningar att leka. Leken är universell och vi lär oss genom lek på samma sätt över hela världen. En del barn behöver lite mer anpassningar och stöd för att utveckla sin lek. Vi vill erbjuda fler lekmöjligheter, aktiviteter och upplevelser för alla som kommer till Ågrenska.

Glöm inte att vi fortsätter att leka hela livet, även om en del vuxna kallar det hobby eller fritidsintresse!

Astrid Emker är pedagog, handledare och föreläsare på Ågrenska berättar i filmen om lekens betydelse. Astrid har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna som lever med olika funktionsnedsättningar.

 

Skänk en gåva för en sällsynt god sak! 

QR kod-Bild
Swisha ditt bidrag till 123 909 11 09

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)