Personlig assistans

Mer än bara assistans - Ågrenska har en lång tradition av att se möjligheter även i svåra situationer.


Ågrenska Personlig Assistans


Vi arbetar med personlig assistans

Personal assistans
Anders Sandegård

Verksamhetschef Ågrenska Assistans

Louise Jeltin

Assistanssamordnare och koordinator Familje- och vuxenverksamheten

Wilma Hemgren

Assistanssamordnare

Anna Johannesson

Assistanssamordnare

Elina Feurst

Assistanssamordnare

Julia Elfström

Assistanssamordnare

Agneta Jonsson

Ekonomi och löner Assistans

Att söka assistans

Ågrenska kan hjälpa till att söka assistans, vilket innebär att vi dokumenterar hela hjälpbehovet och kan finnas med som stöd när du träffar försäkringskassan eller kommunen. Personlig assistans söker du via handläggare hos försäkringskassan eller LSS-handläggare i kommunen. För att vara berättigad personlig assistans skall du tillhöra LSS-personkrets och ha omfattande funktionsnedsättningar som har stor påverkan på vardagslivet och gör att du behöver mycket hjälp och stöd.  Innan vi startar ett samarbete går vi igenom hur personlig assistans med Ågrenska fungerar. Vi vill också veta vilka förväntningar som finns på oss som assistansanordnare så att vet om vi kan motsvara dessa.          

Rådgivning

Ågrenska finns också till hands för att ge råd kring personlig assistans. För att träffa oss och prata om din assistans kan du boka ett förutsättningslöst möte med oss. Självklart går det lika bra att ringa eller skicka e-post.

Assistans för barn och ungdom

Ågrenska har 25 års erfarenhet av att arbeta med barn och unga med funktionsnedsättning genom korttidsvistelse och familjeveckor. Assistansverksamheten startade 2006 och vi ordnar assistans till många barn och unga, vilka ställer särskilda krav på delaktighet i sin assistans, möjlighet att påverka och uttrycka sina åsikter. Ågrenska var med från start i projekt Lyssna som utvecklade metodstöd för barns assistans.

Assistans för vuxna

Även om Ågrenskas historia handlar mycket om barn, unga och familjer omfamnar vår vision hela livsperspektivet. Vi har vistelser för vuxna inom sällsynta området och vi anordnar assistans till människor i alla åldrar.

Personlig assistent

Majoriteten av våra uppdragsgivare har sällsynta diagnoser. Som personlig assistent på Ågrenska får du ambitiös grund- och vidareutbildning, handledning och friskvård.

Personlig assistent, mer information

Brukare

Mer än bara personlig assistans. Ågrenska driver en brukarstyrd assistans utan vinstintresse som satsar stort på assistenters handledning och utbildning.

Brukare, mer information
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)