Munnens funktion och träning vid sällsynta diagnoser

Logoped Åsa Mogren berättar om munnens funktion, träning av munnens muskler, känsel och tuggförmåga vid sällsynta diagnoser

Munnens funktion, träning av munnens muskler, känsel och tuggförmåga vid sällsynta diagnoser. Munnen och munnens funktion är påverkad hos varannan person med en sällsynt diagnos. Det kan ge stora konsekvenser för förmågan att prata, äta, svälja och på livskvalitén. Logopeden Åsa Mogren berättar om utredning kring munfunktionen.

Audio: Swedish Subtitles: English and in Swedish Filmen är textad Engelska och Svenska. Välj ikonen CC och aktivera textning.

Relaterad information

Mun-H-Center i Göteborg

Många diagnoser sällsynta diagnoser ger symtom i mun och ansikte. Därför kan personer med sällsynta diagnoser behöva kontakt med Mun-H-Center. Mun-H-Center är ett nationellt orofacialt (mun och ansikte) kunskapscenter för sällsynta diagnoser. 

Mun-H-Center, (sidan öppnas i nytt fönster)

Kompetenscenter för sällsynta odontologiska tillstånd i Jönköping

Kompetenscentret är ett nationellt center för tillstånd som medför avvikande tand- och käkutveckling, avvikande oral funktion och behov av omfattande oral habilitering/rehabilitering.

Kompetenscenter för sällsynta odontologiska tillstånd, (sidan öppnas i nytt fönster)

Odontologiskt kunskapscentrum i norr, Umeå Universitet

Vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå finns ett kunskapscentrum för sällsynta diagnoser och funktionshinder. Kunskapscentrum i norr ansvarar för de fyra nordligaste landstingen

Odontologiskt kunskapscentrum i norr, Umeå Universitet, (sidan öppnas i nytt fönster)

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)