NPF i förskolan

Tid - 2022
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås eller digitalt via live-streaming.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ida Apelmo, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, ida.apelmo@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 545 kr (exkl. moms)

Välkommen till en föreläsning för dig som arbetar med barn med autism, adhd eller odiagnostiserade svårigheter inom NPF-området.

Denna kvällsföreläsning ger en introduktion till NPF-diagnoser för dig som arbetar med barn med neuropsykiatriska svårigheter i förskolan.

Du får grundläggande diagnosinformation om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som till exempel adhd, autism och OCD/tvångssyndrom. Informationen syftar till att ge dig en förståelse för vad diagnoserna innebär och hur de påverkar vardagen. Många barn i förskolan har ännu inte fått diagnos. Därför kan förståelsen för olika förmågor såsom exekutiva funktioner, hyperaktivitet, central koherens och mentalisering underlätta för att också bättre förstå barnet med neuropsykiatriska svårigheter.

Föreläsningen ger dig också praktiska exempel på hur du som personal kan stötta och underlätta för barnet i vardagen på förskolan.

Föreläsare

Andreas Svensson, specialpedagog och föreläsare.
Andreas har mångårig erfarenhet med inriktning på svårigheter inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat från Ågrenskas korttidsverksamhet för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Idag är han yrkesverksam som NPF/ADHD-konsulent för bland annat förskolor och skolor i Göteborgs stad samt som föreläsare i Ågrenskas utbildningsverksamhet.

Målgrupp    

Personal inom förskolan.

Anmälningsvillkor och Dataskyddsförordningen, GDPR:

Via länkarna kan du läsa vilka villkor som gäller vid anmälan och hur vi hanterar och lagrar dina personuppgifter.
Läs anmälningsvillkor                  Läs personuppgiftspolicy

Anmälan öppnar inom kort.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)