En vanlig förälder i ett annorlunda föräldraskap

Tid - 2023
Sista anmälningsdag
Plats Online via live-streaming
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Utbildningsverksamheten, 031-750 91 20, utbildning@agrenska.se 

Pris 1 295 kr (exkl. moms). 10 % rabatt vid anmälan av tre personer eller fler från samma organisation.

Hur skapar sig föräldrar en uppfattning om vad föräldraskapet innebär när de inte kan spegla sig i egna föreställningar eller i det nära umgänget med släkt och vänner?

Ågrenska bjuder in till en kurs om föräldraskap, föräldrablivande och om att formulera sin roll som förälder.

Vi möter alla olika normer och ideal att förhålla oss till i samhället. Att bli förälder innebär att möta nya normer och att hitta sin roll och sitt förhållningssätt i relation till föräldrablivandet. Det kan exempelvis handla om synen på ansvar och samarbetet i föräldrasituationen.

Denna kurs inleds med dessa generella frågor kring föräldraskap för att därefter belysa det ”annorlunda” föräldraskapet, att bli förälder till ett barn med funktionsnedsättning. Vad gör man om man inte kan hitta referenspunkter i sin vanliga omgivning, om det som anses normalt inte stämmer? Eller om barnets diagnos eller sjukdom har ett namn som nästan ingen hört talas om?

Målgrupp

Kursen vänder sig till personal inom habilitering och anhörigstödsverksamhet samt lärare och elevhälsoteam inom grund- eller gymnasiesärskola.

Föreläsare

Monica Lidbeck, leg. psykolog och fil.dr. i psykologi

Monica disputerade år 2020 med avhandlingen ”Sharing & Caring. Division of parental leave from a psychological perspective”.

Cecilia Stocks, socionom och föreläsare

Cecilia har lång erfarenhet av arbete med såväl föräldrar och anhöriga som barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Föräldraskap är ett av Cecilias specialområden. Hon har under drygt åtta år arbetat med föräldragrupper för föräldrar som nyligen fått barn med en sällsynt diagnos.

Jenny Lindström Beijar, förälder och initiativtagare till Our Normal (en kontaktsida för familjer som lever med barn med funktionsvariationer) 

Sagt om kursen

"Väldigt fint att få ett anhörigperspektiv. En hel del av det mamman "kritiserade" inom vården kommer vi att fortsätta arbeta med i diskussioner på arbetsplatsen tänker jag."

- Kurator

Delta på distans

Denna kurs live-streamas via Zoom, vilket fungerar som ett virtuellt mötesrum. Zoom kan köras med eller utan installation. Anslutning sker lätt via dator, mobiltelefon eller surfplatta. Kontrollera att enheten du kommer använda har fungerande högtalare, kamera och mikrofon.

För grupprabatt, ange samtliga deltagares namn i fältet "upplysningar" i anmälningsformuläret.

Anmälningsvillkor och Dataskyddsförordningen, GDPR:

Vi länkarna kan du läsa vilka villkor som gäller vid anmälan och hur vi hanterar och lagrar dina personuppgifter.
Läs anmälningsvillkor                  Läs personuppgiftspolicy

Anmälan En vanlig förälder i annorlunda föräldraskap
Anmälan avser (Obligatoriskt fält)
 
 Faktureringsadress
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
Gruppanmälan.
Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska sparar dina personuppgifter. Du kan läsa hur vi lagrar och hanterar uppgifterna på www.agrenska.se/personuppgiftspolicy
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)