NPF i förskolan

Tid - 2023
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås eller digitalt via live-streaming.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Utbildningsverksamheten, 031-750 91 20, utbildning@agrenska.se

Pris 545 kr (exkl. moms)

Välkommen till en föreläsning för dig som arbetar med barn med autism, adhd eller odiagnostiserade svårigheter inom NPF-området.

Denna kvällsföreläsning ger en introduktion till NPF-diagnoser för dig som arbetar med barn med neuropsykiatriska svårigheter i förskolan.

Du får grundläggande diagnosinformation om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som till exempel adhd, autism och OCD/tvångssyndrom. Informationen syftar till att ge dig en förståelse för vad diagnoserna innebär och hur de påverkar vardagen. Många barn i förskolan har ännu inte fått diagnos. Därför kan förståelsen för olika förmågor såsom exekutiva funktioner, hyperaktivitet, central koherens och mentalisering underlätta för att också bättre förstå barnet med neuropsykiatriska svårigheter.

Föreläsningen ger dig också praktiska exempel på hur du som personal kan stötta och underlätta för barnet i vardagen på förskolan.

Föreläsare

Andreas Svensson, specialpedagog och föreläsare.
Andreas har mångårig erfarenhet med inriktning på svårigheter inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat från Ågrenskas korttidsverksamhet för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Idag är han yrkesverksam som NPF/ADHD-konsulent för bland annat förskolor och skolor i Göteborgs stad samt som föreläsare i Ågrenskas utbildningsverksamhet.

Målgrupp    

Personal inom förskolan.

Delta på distans

Denna föreläsning live-streamas också via Zoom, vilket fungerar som ett virtuellt mötesrum. Zoom kan köras med eller utan installation. Anslutning sker lätt via dator, mobiltelefon eller surfplatta. Kontrollera att enheten du kommer använda har fungerande högtalare, kamera och mikrofon.

Vill ni ha egen utbildning för er arbetsplats?

Kursen görs även på förfrågan för enskild arbetsplats, förslagsvis i kombination med handledning. Kontakta oss vid behov.

Anmälningsvillkor och Dataskyddsförordningen, GDPR:

Via länkarna kan du läsa vilka villkor som gäller vid anmälan och hur vi hanterar och lagrar dina personuppgifter.
Läs anmälningsvillkor                  Läs personuppgiftspolicy

 

Anmälan NPF i förskolan, 26 april
Anmälan avser (Obligatoriskt fält)
 Faktureringsadress
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
Vegetarisk/Specialkost/Allergi, specificera nedan
Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska/NFSD sparar dina personuppgifter. Du kan läsa hur vi lagrar och hanterar uppgifterna på www.agrenska.se/personuppgiftspolicy/
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)