Lågaffektivt bemötande

Tid - 2019
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås. Lokal: Ågrenska Akademin, Hörsalen.
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ida Apelmo, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, ida.apelmo@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 912 kr exklusive moms (1 140 kr inklusive moms). I priset ingår kaffe och smörgås. Vid anmälan av en grupp på fem personer eller fler får ni 5 % rabatt på hela bokningen.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Vad kan vi göra när någon ”låser sig” eller ”exploderar”? Med ett lågaffektivt bemötande kan du lugna i stökiga situationer.

Innehåll: 

Vi påverkas alla av vår omgivning och hur vi bemöter varandra. För personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och för personer nära någon med NPF är det ofta extra påtagligt. Med fokus på ditt eget agerande och genom att använda ett lågaffektivt bemötande kan du lugna i stökiga situationer och påverka om en situation upplevs som lyckad eller misslyckad.

Vad kan vi göra när någon ”låser sig” eller ”exploderar”? Vad kan vi göra för att någon inte ska behöva tappa kontrollen så ofta?

Andreas ger konkreta exempel på erkända metoder från litteratur och forskning, samt delar egna erfarenheter som pedagog, ungdomsledare, närstående och adhd-konsulent på Ågrenska.

Sagt om utbildningen

”Föreläsaren kopplade teorierna till bra praktiska, självupplevda situationer.”

”Det var särskilt bra att vi har fått redskap och tankar att prova på. Att det är en process som tar tid och att det är mänskligt att göra "fel" men så länge du bemöter och uttrycker ett lugn har du en start beroende på individ och situation.”

”Det är alltid bra att bli påmind om och få nya tankar kring hur vi kan ta till oss detta förhållningssätt.”

Föreläsare

Andreas Svensson

 

Andreas Svensson är specialpedagog och har mångårig erfarenhet att arbeta inom fältet neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Han arbetar som Adhd/NPF-konsulent i Göteborg och i Ågrenskas korttidsverksamhet för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

 

Målgrupp

Personal inom förskola, skola, korttidsverksamhet, föräldrar och andra närstående.

Anmälningsvillkor              

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.
Läs Ågrenskas Personuppgiftspolicy

Anmälningsformulär i PDF-format

Anmälan Lågaffektivt bemötande
Jag deltar som privatperson
Om nej ange befattning/yrke och arbetsplats
 Faktureringsadress
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
Vegetarisk/Specialkost/Allergi, specificera nedan
Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska/NFSD sparar dina personuppgifter. Du kan läsa hur vi lagrar och hanterar uppgifterna på www.agrenska.se/personuppgiftspolicy/
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)