Test of Visual Perceptual Skills (TVPS) 4th edition-ett test som kartlägger visuell perception

Tid - 2019
Sista anmälningsdag
Plats Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen, Hovås. Lokal: Ågrenska Adademin, Hörsalen
Arrangör Utbildningsverksamheten
Kontaktuppgifter

Ida Apelmo, utbildningskoordinator, 031-750 91 20, ida.apelmo@agrenska.se

Ingela Markenstrand, administratör, 031-750 91 71, ingela.markenstrand@agrenska.se

Pris 1950 kr exkl moms. I priset ingår fm/em kaffe och lunch samt viss dokumentation. Testmaterialet säljs separat på Lära Förlag. Vid anmälan av en grupp på fem personer eller fler får ni 5 % rabatt på hela bokningen.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

En utbildning för dig som vill lära dig att kartlägga visuell perception. Testet TVPS visar individens visuella inlärningskanal och gör det möjligt att bättre förstå hur individen uppfattar och tolkar sin omgivning. Testet kan t.ex. användas inom undervisning, rehabilitering och vid synundersökningar.

Den senaste versionen TVPS 4th edition är normerad för åldrarna 5-21 år. Testet är utprovat på fler än 2000 individer i USA och passar också för svenska förhållanden. Det är även användbart för kartläggning av visuell perception hos individer som nyligen kommit till Sverige, eftersom kunskaper i svenska språket är underordnade utformningen av uppgifterna. TVPS är lätt att genomföra och tar cirka 45 minuter. Du ser klart och tydligt var individen har sina styrkor, men också sina eventuella hinder. Testet används mycket inom specialundervisning och habilitering i USA och används allt mer i Sverige.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med barn eller vuxna, t.ex. speciallärare, specialpedagoger, synpedagoger, psykologer och ortoptister.

Innehåll:

  • Vad är visuell perception?
  • Genomgång och administration av testmaterialet
  • Egen testning
  • Tolkning av resultat och diskussion om åtgärder
  • Hur kan man hjälpa barn/elever/vuxna som har svårigheter?
  • Praktiska råd och tips.

Under utbildningen används testmaterialet för praktiska övningar. Om du har TVPS 4, ta gärna med dig detta för att använda under utbildningsdagen. Testmaterial kommer annars finnas att låna på plats.
TVPS-4 finns att köpa hos Lära förlag

Lära förlag 

Sagt om utbildningen        

”Det var bra varvat mellan teori och praktiska moment när vi fick prova att testa. Bra att få träna på plats.

”Att inse att visuell perception påverkar så många delar i vardagen och då värdet av att kartlägga elevers styrkor och ev. hinder för att ge bra stöd var extra värdefullt. Genomgången av nya TVPS och skillnaderna/förändringarna mot den tidigare. Att flera olika yrkeskategorier deltog och delade med sig av sin kunskap var också givande.”

”Kunniga och erfarna utbildare som med stöd av egen erfarenhet kunde lyfta exempel och problematisera kring TVPS. Det var även bra att de växlade mellan praktiska/konkreta övningar och det mer teoretiska. ”

Sagt om testet

"Ett bra test för att veta var lägga krut på träning eller varför vissa saker är svårt för barnet."

"Jag kommer att ha stor nytta av testet TVPS 4. Jag arbetar med nyanlända elever som inte har utvecklat sin svenska. Detta test kan ge mig en bra bild, trots elevens ev svårigheter."

Föreläsare

Karin Allenström och Britt-Marie Emanuelsson
Britt-Marie Emanuelsson och Karin Allenström

Specialpedagog Karin Allenström och talpedagog Britt-Marie Emanuelsson har i cirka 20 år arbetat centralt inom utbildningsförvaltningen i Partille kommun (Partille Läs- och skrivstudio). De har framför allt gjort fördjupade pedagogiska utredningar med fokus på läs- och skrivsvårigheter hos elever 6 – 19 år. Vid behov kartlägger de även språklig och/eller matematisk förmåga. I deras utredningar kartläggs alltid minnesförmåga samt auditiv och visuell perception (bl. a. med TVPS).

Målgrupp

Specialpedagoger/speciallärare, logopeder, psykologer, synpedagoger, ortoptister m.fl. som möter barn/elever/vuxna med hinder i sin vardag som kan bero på visuella perceptionssvårigheter

Pris

1950 kr exkl moms. I priset ingår fm/em kaffe och lunch samt viss dokumentation.
Testmaterialet säljs separat på Lära förlag
Lära Förlag

Anmälningsvillkor              

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Vid avbokning senare än 14 dagar före kurstillfället debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurstillfället debiteras hela kursavgiften. Vid överlåtande av plats är vi tacksamma för information om namnändring samt eventuella önskemål om specialkost.
Läs Ågrenskas Personuppgiftspolicy

Anmälningsformulär i PDF-format

Anmälan TVPS
Jag deltar som privatperson
Om nej ange befattning/yrke och arbetsplats
 Faktureringsadress
Kostnadsställe/mottagarkod/beställar-id/referensnummer
Vegetarisk/Specialkost/Allergi, specificera nedan
Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska/NFSD sparar dina personuppgifter. Du kan läsa hur vi lagrar och hanterar uppgifterna på www.agrenska.se/personuppgiftspolicy/
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)