Ryggmärgsbråck

Tid - 2022
Sista anmälningsdag
Plats Du kan välja mellan att delta på plats på Ågrenska eller via länk över internet. Det kan finnas platser kvar även om ansökningstiden gått ut, tveka inte att kontakta oss.
Arrangör Ågrenska, Vuxenverksamheten
Kontaktuppgifter

Cecilia Stocks, koordinator, 031-750 91 42, cecilia.stocks@agrenska.se

Elisabeth Arvidsson, administratör, 031-750 91 46, agrenska@agrenska.se

Pris På plats: 1000 kr, priset inkluderar föreläsningar, mat och logi. Du betalar själv för eventuella resekostnader till och från Ågrenska. Via länk över internet: 300 kr, priset inkluderar föreläsningar.
Länk Mer information om evenemanget (öppnas i nytt fönster)

Möt andra, dela erfarenheter och få kunskap!

Ågrenska arrangerar vuxenvistelse för dej  över 18 år med ryggmärgsbråck

Vistelsen skräddarsys utifrån din diagnos och dina förutsättningar. Under vistelsen får du bland annat träffa medicinska experter och andra personer med samma diagnos som du har.
Under vistelsen fokuserar vi på livet som vuxen. Du får lyssna på föreläsningar om diagnosen, diskutera och ställa frågor till föreläsarna.

  • Om medicinska frågor föreläser specialiserade läkare och andra professioner, till exempel fysioterapeut, arbetsterapeut, och psykolog
  • Om munhälsa och munmotorik föreläser specialister inom tandvård och logopedi vid Mun-H-Center, ett nationellt orofacialt kunskapscenter
  • Du får vägledning om vilka olika typer av rättigheter, stöd och hjälp som finns att få under en föreläsning om samhällets stöd.

Du får också möjlighet att delta i en fokusgruppsintervju där vi samtalar om hur det är att leva med ryggmärgsbråck. Vi samtalar kring dina erfarenheter inom flera områden som skola, arbetsliv, vardagsrutiner, sömn, socialt liv, sjukvård och andra samhällskontakter. Dina erfarenheter är viktiga för oss och andra för att öka kunskapen om hur det är att vara vuxen och leva med en sällsynt diagnos.

Föreläsare

Ulrica Jonsson, överläkare, Habilitering och Hälsa, Göteborg
Magdalena Vu Minh Arnell, Uroterapeut,  UroTarmhab, Regionhabiliteringen, Göteborg
Barbro Lindquist, neuropsykolog, Habiliteringen, Halmstad
Marie Peny-Dahlstrand, arbetsterapeut, specialist i habilitering och handikappomsorg, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet
Karin Geffen, arbetsterapeut och Emma Törn, fysioterapeut, Vuxenhabiliteringen, Växjö
Ann-Louise Kvarnsjö och Inger Karlsson, kuratorer, Vuxenhabiliteringen, Växjö
Anna Nielsen Magneli och Annette Carlsson, tandhygienister, Mun-H-Center, Göteborg
Renée Höglin, föreningenSpin-off
AnnCatrin Röjvik, seniorrådgivare, Ågrenska
Cecilia Stocks, koordinator, Ågrenska

Program, pdf öppnas i nytt fönster

Du kan delta på plats eller via länk

Du kan välja mellan att delta på vuxenvistelsen på plats på Ågrenska eller via länk över internet på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Väljer du att delta över länk får du en beskrivning av oss hur du ansluter till vistelsen.

Pris

På plats: 1000 kr, priset inkluderar föreläsningar, mat och logi. Du betalar själv för eventuella resekostnader till och från Ågrenska.
Medföljande assistent: 800 kr prisetet inkluderar kost och logi.
Via länk över internet: 300 kr, priset inkluderar föreläsningar.

Om Ågrenska

Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och har bedrivit vuxenvistelser sedan 2005. Enligt våra erfarenheter kan möte med andra i liknande livssituation, dela erfarenheter med dem och få mer kunskap om sin funktionsnedsättning bidra till att man kan klara vardagen bättre som vuxen. Vistelserna är ett komplement till sjukvård och annat stöd från samhället.

Citat från tidigare deltagare  
"Att komma till Ågrenska som vuxen är det bästa jag gjort. Att få ta del av nya forskningsrön men framför allt att träffa andra som är i den situation som jag själv befinner mig i"

Anmälningsvillkor och Dataskyddsförordningen, GDPR:

Vi länkarna kan du läsa vilka villkor som gäller vid anmälan och hur vi hanterar och lagrar dina personuppgifter.
Läs anmälningsvillkor                  Läs personuppgiftspolicy

Anmälan till vuxenvistelse Ryggmärgsbråck Observera: Detta är ett formulär som används till alla våra vistelser varför alla frågor kanske inte är aktuella för dej, fyll i de uppgifter som är relevant
Anmälan avser (Obligatoriskt fält)
Har du personligassistent, medhjälpare som behöver följa med på vistelsen
Kost/Allergi gäller deltagare på plats på Ågrenska
Genom att klicka på skicka-knappen samtycker du till att Ågrenska sparar dina personuppgifter. Du kan läsa hur vi lagrar och hanterar uppgifterna på www.agrenska.se/personuppgiftspolicy
OBS! Anmälan registreras först när du får ett svarsmeddelande på skärmen. Tänk på att inte lämna sidan innan dess.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)