Öbo

Öbo-verksamheten är Ågrenskas korttidsvistelse och läger för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Deltagarna och personalen formar tillsammans innehållet i verksamheten utifrån de olika gruppernas önskemål och förutsättningar. Genom kontinuitet, noggranna förberedelser och information inför varje grupptillfälle skapas gemensamma grunder inför vistelsen.

Personal

Personalen i våra grupper har olika bakgrund exempelvis lärare, beteendevetare och fritidsledare, vilket ger en bred erfarenhet. De har ett stort engagemang. De arbetar med gruppen som helhet och försöker ta tillvara varje persons möjligheter, minimera riskerna för misslyckanden och skapa samhörighet.

Roligt tillsammans

Vi strävar efter att alla ska ha roligt när de är på Öbo. Det är svårt att ha roligt hela tiden i allt vi företar oss, men ambitionen är att alla ser fram emot att komma tillbaka när de lämnar ön. Deltagarna medverkar i alla praktiska göromål under vistelsen utifrån sina förutsättningar. Samtal om vardagshändelser och vardagsliv, matlagning och trevliga middagar, teater- och filmproduktion, hajk, paddling och båtliv är exempel på aktiviteter. För den som är sugen på andra utmaningar finns också till exempel forspaddling och mountainbiking. Här blir planering och praktiska förberedelser en del i upplevelsen.

Relaterad information

Att söka

Vänd dig till din hemkommun eller stadsdel för att ansöka om lägervistelse. Det är kommunen som fattar beslut om plats och bekostar vistelsen.

För mer information om våra läger - ta kontakt med oss på Ågrenska.

Sommarlägerveckor på Öbo

Sommarlägerveckor för dej med ADHD, Aspergers eller Tourettes syndrom.

Sommarlägerveckor på Öbo
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)