Sommarläger

Under sommaren anordnar vi sommarläger för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Vi har både dag- och dygnsläger.

Deltagarna i våra korttidsgrupper kommer oftast även en eller två veckor på sommaren tillsammans med sin helggrupp. Dessutom har vi möjlighet att ta emot barn och ungdomar på sommaren som inte är med i någon korttidsgrupp, men som kanske står på kö eller som bara önskar sommarvistelse.

Träffa andra

På våra sommarveckor får deltagarna träffa andra med liknande funktionsnedsättningar.
Vi sätter samman grupper så att alla ska kunna hitta kompisar. Deltagarna och personalen formar tillsammans innehållet i vistelsen utifrån de olika deltagarnas förutsättningar och önskemål. Vissa veckor har vi bestämda teman till exempel musik och skapande verksamhet.

Bad och utflykter

Under våra sommarveckor badar vi, är ute med båt och kanot, åker på utflykt, grillar korv på stranden och får chans att prova nya spännande aktiviteter. Gruppstorleken är anpassad efter barnens och ungdomarnas behov. Eftersom vi har många hus på ön kan vi ha flera grupper, av olika storlek, samtidigt.

Sjuksköterskor

Många deltagare behöver medicinsk omvårdnad på grund av till exempel epilepsi, diabetes eller andra kroniska sjukdomar. Därför har vi sjuksköterskor i de flesta arbetslag på sommaren.

Dagtid eller dygnet runt

Man kan delta en eller två veckor dagtid eller dygnet runt. Många yngre barn, eller deltagare som inte varit borta hemifrån så mycket tidigare, prövar att komma som dagbarn en eller ett par somrar innan de stannar dygnet runt.

Relaterad information

Att söka

Vänd dig till din hemkommun eller stadsdel för att ansöka om sommarläger. Det är kommunen som fattar beslut om plats och bekostar sommarvistelsen.

För mer information om vår sommarvistelse - ta kontakt med oss på Ågrenska.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)