Sommar 2021

Under sommaren anordnar vi läger för barn och ungdomar med alla slags funktionsnedsättningar.

Covid-19 pandemin påverkar oss alla i samhället. Vi har under 2020 och 2021 utvecklat många nya rutiner och arbetssätt för att ha en så säker verksamhet som möjligt. Sommarlägren på Ågrenska följer alla myndigheters råd och rekommendationer och vi har kontinuerlig kontakt med smittskydd Västra Götaland. Om du vill veta mer om vårt arbetssätt under Covid-19 pandemin önskar vi att ni kontaktar oss.

Man kan delta en eller två veckor på våra sommarläger. Deltagarna i våra korttidsgrupper kommer oftast även en eller två veckor på sommaren tillsammans med sin helggrupp. Dessutom har vi möjlighet att ta emot barn och ungdomar på sommaren som inte är med i någon korttidsgrupp, men som kanske står på kö eller som bara önskar sommarvistelse.

På våra sommarveckor får deltagarna träffa andra med liknande funktionsnedsättningar. Vi sätter samman grupper så att alla ska kunna hitta kompisar. Deltagare och personal formar tillsammans innehållet i vistelsen utifrån deltagarnas önskemål och förutsättningar.

Tillsammans badar vi, är ute med båt och kanot, åker på utflykt, grillar på stranden och får chans att prova nya spännande aktiviteter. Gruppstorleken anpassas efter barnens och ungdomarnas behov. Eftersom vi har många hus på ön kan vi ha flera grupper, av olika storlek, samtidigt. Många deltagare behöver medicinsk omvårdnad på grund av t.ex. epilepsi, diabetes eller andra kroniska sjukdomar. Därför har vi sjuksköterskor i de flesta arbetslag på sommaren.

Man kan delta en eller två veckor dygnet runt eller dagtid. Många yngre barn, eller deltagare som inte varit borta så mycket tidigare, prövar att komma som dagbarn en eller ett par somrar innan de stannar dygnet runt.

Sommarvistelsen bekostas av deltagarnas hemkommun/stadsdel. En förutsättning för varje deltagare är alltså att kommunen beslutar om plats på Ågrenska

Läger för ungdomar med Prader-Willis syndrom

Vi på Ågrenska har stor erfarenhet av att möta personer med Prader-Willis syndrom. Under veckan kommer vi ha hög personaltäthet, skräddarsydd meny utarbetad av vår dietist, egen matsal och de som önskar kan få egna rum. Lägret arrangeras vecka 26, 2021

Läger för ungdomar med Prader-Willis syndrom
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)