Kurser och utbildningar

På Ågrenska finns den kunskap du behöver. Vi erbjuder diagnosspecifika kurser, andra kurser och föreläsningar. Hos oss på Lilla Amundön, digitalt via streaming eller på plats hos dig.


Kurser och föreläsningar


Vi arbetar med kurser och föreläsningar

Illustration telefonlur
Ida Apelmo

Utbildningskoordinator

Vi har lång erfarenhet och en gedigen kunskap om sällsynta hälsotillstånd och mer vanligt förekommande funktionsnedsättningar. Till våra utbildningar anlitar vi både externa experter utvalda för sin specialistkunskap och interna föreläsare med lång erfarenhet av arbete med barn, unga och vuxna med olika diagnoser. Hos oss är det sällsynta vanligt. Vi vänder oss till dig som i ditt arbete möter personer med funktionsnedsättningar, du som själv har en funktionsnedsättning, du som är förälder eller närstående eller av andra anledningar söker mer kunskap.

Vi baserar vår information på vetenskap och beprövad erfarenhet. Att utgå från aktuell forskning och lång erfarenhet är ett viktigt kvalitetssignum för oss.

Kurser och föreläsningar

Här hittar du kurser eller kortare föreläsningar för dig som möter barn och unga med funktionsnedsättning i ditt yrke.

Diagnosspecifik utbildning

Två dagars diagnosspecifik utbildning i samband med varje familjevistelse, för dig som möter barn och unga med sällsynta hälsotillstånd i ditt arbete. Genom att delta under kursdagarna får du möjlighet att öka din kunskap om diagnos, symtom och konsekvenser i skola och vardagsliv.

Digitala utbildningar

Vill du lära dig mer om sällsynta diagnoser och funktionsnedsättningar men har svårt att komma ifrån? Med Ågrenskas webbkurser kan du öka din kompetens när du vill och var du vill. Vi erbjuder arbetsgrupper möjlighet att följa utbildningsdagarna i samband med familjevistelser, samt ett urval av våra övriga kurser och föreläsningar, genom streaming via länk.

Uppdragsutbildning

Behöver ni specifik kunskap för att komma vidare? Vill du och ditt team att vi håller en utbildning hos er? Ågrenska erbjuder uppdragsutbildning utifrån era önskemål och behov, på plats hos er eller i våra lokaler på Lilla Amundön.

Ågrenskas föreläsare

Våra föreläsare har alla lång erfarenhet av att arbeta med barn och unga med olika funktionsnedsättningar och har utbildning som till exempel specialpedagog, socionom eller sjuksköterska. De arbetar i Ågrenskas verksamheter och delar frikostigt med sig av sin kunskap och sina erfarenheter och är måna om att du ska ha nytta av det de förmedlar i din vardag.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)