Epilepsi i vardagen

Ett digitalt kurspaket om epilepsi hos barn och ungdomar. Kurspaketet riktar sig till personal som arbetar med barn och ungdomar inom exempelvis skola, lägerverksamhet eller personlig assistans.

Epilepsi i vardagen

 

Kurspaketet ger dig:

  • Kunskap om epilepsi och olika anfallstyper.
  • Kunskap om vad du behöver tänka på när någon får ett epileptiskt anfall.
  • Exempel på hur ni kan planera och genomföra aktiviteter för att skapa trygghet hos såväl elever/deltagare som personal.

Genom en kombination av helt webbaserat material och direkt dialog med föreläsarna ger denna kurs kunskap och redskap för att skapa en trygg verksamhet för elever/deltagare och personal. 

Beställ kurspaketet här

 

Innehåll och tidsåtgång

Kurspaketet består av två delar. Den totala studietiden är 4 – 5 timmar. 
Du har tillgång till kurspaketet i tre månader.

Del 1: Webbkurs ”Epilepsi i vardagen” (ca 90 min. + tid för reflektion)

Den första delen består av en helt webbaserad kurs med föreläsningar och reflektionsfrågor om epilepsi. Denna del kan du ta del av på egen hand, när det passar dig.

Webbkursen ger dig kunskap om vad epilepsi är, olika anfallstyper och konsekvenser epilepsin kan få i en persons vardag. Du får lära dig vad du behöver tänka på när någon i din närhet får ett epileptiskt anfall och tips på hur ni kan planera aktiviteter för att skapa trygghet för såväl personal som deltagare.

Del 2: Utvecklingsdialog (2 tim.)

Den andra delen består av ett uppföljande utvecklingsdialog som sker i direktsändning genom ett virtuellt mötesrum. Dialogen äger rum vid en tid som ni bokar in med en eller ett par av föreläsarna från webbkursen. Vid detta tillfälle ges möjlighet för er på arbetsplatsen att möta föreläsarna och reflektera kring hur ni kan använda den nya kunskapen.

Tillfället för utvecklingsdialog syftar till att fånga upp frågor och reflektera över hur ni kan utveckla era rutiner och arbetssätt. Det sker genom dialog med föreläsarna och fördjupning kring de frågor som är mest angelägna för er.

Föreläsare och samtalsledare

Lisa Örnerfors – sjuksköterska och föreläsare
Lisa Örnerfors – sjuksköterska och föreläsare

Lisa arbetar i Ågrenskas barnteam med ansvar för verksamheten i en av våra korttidsgrupper med barn och ungdomar med epilepsi. Lisa har erfarenhet av att möta många barn och ungdomar med sällsynta hälsotillstånd och bred kunskap om olika medicinska tillstånd.

 

 

 

 Astrid Emker -pedagog, handledare och föreläsare.

Astrid Emker -pedagog, handledare och föreläsare.

Astrid har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna med olika funktionsnedsättningar och sällsynta hälsotillstånd. Astrid arbetar som handledare och föreläsare för olika typer av personal- och föräldragrupper. Syskonrollen, där hon har bred erfarenhet från många års arbete med syskon på Ågrenska och medverkan i projektet Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon, är ett av Astrids specialområden.

 

 

 

Samuel Holgersson –sjuksköterska, samtalsledare och föreläsare.

Samuel Holgersson –sjuksköterska, samtalsledare och föreläsare.

Samuel har bred kunskap om olika medicinska tillstånd och lång erfarenhet av att möta barn och ungdomar med såväl sällsynta hälsotillstånd som mer vanligt förekommande funktionsnedsättningar. Samuel är ofta anlitad föreläsare inom ämnet syskonrollen. Han har lång erfarenhet från arbete med syskon till barn med funktionsnedsättning och har medverkat i projektet Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon.

 

 

 

 

Pris och beställning

Kurspaket Epilepsi kan beställas till din arbetsplats för 845 kr/person + 8 000 kr för utvecklingsdialog (exkl. moms) för 3-9 medarbetare. Vid fler deltagare skickar vi offert. 

Köp Kurspaket Epilepsi till din arbetsplats genom att klicka på "Beställ kurspaketet här" och fyll i formuläret. Vi återkommer så snart vi kan.

Beställ kurspaketet här

Har ni frågor om kurspaketet?

Kontakta Ågrenska utbildning: webbutbildning@agrenska.se eller 031 – 750 91 20

Systemkrav

För att se föreläsningarna krävs inloggning med giltig e-postadress till kursplattformen.
För att delta via dator behöver du  någon av de två senaste versionerna av webbläsarna:

  • Firefox
  • Chrome
  • Edge 

För att delta via mobiltelefon behövs något av följande:

  • iOS Safari (11 och uppåt)
  • Chrome
  • Samsung Internet 

Dessutom behöver du ha Zoom-applikationen om du ska koppla upp dig till utvecklingsdialogen från din mobiltelefon.

För mer detaljerade systemkrav, läs mer här

Frågor och svar

Hitta svaret på din fråga om våra webbkurser och digitala kurspaket här!

Handledning

Står er arbetsgrupp inför en svår situation? Behöver ni mer kunskap för att komma vidare i arbetet? Vi erbjuder handledning för att ni ska utvecklas i ert arbete.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)