Folkrace

Wheels For Fun - ett folkraceprojekt för ungdomar med bland annat neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Projektet startade i maj 2013, pågår i tre år och finansieras av Arvsfonden.

I Wheels for fun arbetar ledare och medlemmar från Torslanda Motorklubb  tillsammans med deltagare och personal i Ågrenskas korttidsgruper. Idén kom från ungdomarna själva. Syftet är att ge ungdomar i Ågrenskas korttidsverksamet tillgång till motorsport och föreningsliv.

 I projektet får ungdomarna kunskap om bilar, åka folkrace, lära sig köra folkrace, ta folkrace-licens och bygga en racingbil.

Projektet var från början inriktat på 55 ungdomar i nio grupper och tjugo personal. Men många fler, både ungdomar och unga vuxna, har blivit intresserade och deltar. Ungdomarna är involverade i projektet på olika sätt,  alltifrån att bekanta sig med folkrace-sporten, lära sig om bilar, åka med som passagerare eller själva köra och ta folkrace licens. Att köra folkrace är bra träning inför att ta vanligt körkort. En grupp killar har byggt en egen folkracebil. Dessutom fotograferar och filmar ungdomarna hela processen.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)