Välkommen

Till en webbsida för alla som är intresserade av att ta del av kunskap om hur det är att vara syskon till en syster eller bror med funktionsnedsättning. Sidan tillkom i ett Arvsfondsprojekt 2009-2012

Läs mer om projektet

Aktuellt

 • Min bror och jag

  20 januari 2017 Från Sveriges Radios program Svenska berättelser. Anton Linds berättelse handlar om kärleken till en bror med en kromosom extra.
 • Film "När kommer Viktor lära sig säga Tom?"

  30 augusti 2013 I den här filmen får vi ta del av ett samtal mellan storebror Tom 8 år och hans mamma. De pratar om Toms lillebror Viktor som har Downs syndrom. Filmen är en del av projektet "Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon".
 • Film "Älskar ni honom mer än mig?"

  27 februari 2013 Älskar ni honom mer än mig? I den här filmen befinner vi oss hemma hos syskonen Ludwig, Lilly och Leon. Ludwig har Artrogrypos och orkar inte lika mycket som andra barn i hans ålder. Manus: Camilla Björk.
 • "Pratmandlar och syskonkärlek"

  11 januari 2013 Se filmen när Hugo 6 år badar tillsammans med sin pappa och pratar om sin lillebror Abbe och hans hjärtfel. Filmen är en del av projektet " Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon". Manus: Gunnar Skarland

Syskonvistelser

Syskonkompetens filmer

 • När kommer Viktor lära sig säga Tom?

  I den här filmen får vi ta del av ett samtal mellan storebror Tom 8 år och hans mamma. De pratar om Toms lillebror Viktor som har Downs syndrom.
 • Älskar ni honom mer än mig?

  Lilly, snart fem år är syster till Ludwig som är åtta år och har artrogrypos (AMC). Ludde har stela leder och svaga muskler och orkar inte lika mycket som andra barn.
 • När går det över - om att säga precis hur det är

  Max är fyra år och lillebror till Greta som är åtta år och har diagnosen autism. I filmen får vi se när Max frågar om sin systers funktionsnedsättning.
 • Pratmandlar och syskonkärlek

  Hugo är sex år och storebror till Abbe fyra år som har den sällsynta diagnosen 22q11. Ett allvarligt hjärtfel har gjort att Abbe genomgått flera hjärtoperationer.
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)