Syskonkompetens

Hur är det att vara syskon till en syster eller bror med funktionsnedsättning?

Att ha en bror eller syster med funktionsnedsättning


Välkommen

En samlingsplats för alla som är intresserade av att ta del av kunskap om hur det är att vara syskon till en syster eller bror med funktionsnedsättning.

Om syskonrollen

Som syster eller bror hamnar man lätt i skymundan eftersom barnet med funktionsnedsättning, av naturliga skäl, behöver mycket av föräldrarnas uppmärksamhet.

Om föräldrar och närstående

Nätverket runt en familj med barn med funktionsnedsättning har stor betydelse, inte minst för syskonen.

Metoder och verktyg

Hur kan vi stödja och stärka syskon? Metoder och verktyg innehåller redskap och tillämpningar i arbetet med stöd till syskon.

Aktuellt

 • Syskonkvällar - skicka in en intresseanmälan

  Välkommen till våra syskonkvällar på Ågrenska, speciellt för dig mellan 7 och 19 år och bosatt i Västra Götalandsregionen. Dessa kvällar ger dig en unik möjlighet att dela dina erfarenheter och tankar med andra som befinner sig i liknande situationer och som därför har en djupare förståelse för det du går igenom. Känn dig välkommen att skicka in en intresseanmälan nedan, så återkommer vi till dig snarast möjligt!

Kalender syskonaktiviteter

 • Syskonkvällar

  Syskonkvällar - för dig som är mellan 7-12 år

  Välkommen med intresseanmälan till syskonkvällar på Ågrenska för dig mellan 7-12 år. Vi träffas under tre onsdagar under våren. Datum 17 april, 2 maj och 15 maj . Träffarna arrangeras i samarbete med CSD, Centrum för sällsynta diagnoser Väst.

  17 april 17.30-20.00

  Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen 20, Hovås

  Anmäl dig

  Sista anmälningsdag 8 april
 • Syskonkvällar

  Syskonkvällar - för dig som är mellan 13-19 år

  Välkommen med intresseanmälan till syskonkvällar på Ågrenska för dig mellan 13-19 år. Vi träffas under tre onsdagar under våren. Datum 24 april, 8 maj och 22 maj. Träffarna arrangeras i samarbete med CSD, Centrum för sällsynta diagnoser Väst.

  24 april 17.30-20.00

  Ågrenska, Lilla Amundön, Lillövägen 20, Hovås

  Anmäl dig

  Sista anmälningsdag 15 april