Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Vi finns för dig

Ågrenska finns för dig som själv har en funktionsnedsättning, samt för vuxna och familjer med barn som har sällsynta hälsotillstånd/diagnoser. Vi riktar oss även till dig som är yrkesverksam och i ditt arbete möter personer med funktionsnedsättningar.

Hos oss får barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och yrkesverksamma möjlighet att mötas, öka sina kunskaper och dela sina erfarenheter med andra. 

Vi samlar också in kunskap och delar gärna med oss av den och av våra erfarenheter på olika sätt. 

Här hittar du information om vad vi kan erbjuda dig.



I filmen får vi följa med Marizela Kljajic, psykolog som föreläser under Ågrenskas familjevistelser, när hon går en rundvandring hos oss. Filmen visades i samband med Sällsynta dagen 2024 . Filmen är textad på svenska. Välj ikonen undertexter/texter för att aktivera textning.


Boka er nästa föreningsträff hos oss!

Välkommen till Ågrenska, platsen för träffar, läger, konferenser och möten på "Sveriges bästa ö". Vi är glada att öppna upp Lilla Amundön, beläget strax söder om Göteborg, för patientföreningar och intresseorganisationer.

Lilla Amundön från luften

Föräldraträffar

Har ditt barn nyligen har fått en sällsynt diagnos?. Delta i en samtalsgrupp där du kan ta upp frågor, dela vardagserfarenheter, reflektera och få tips och idéer tillsammans.


Bli ambassadör 

På Ågrenska är det sällsynta vanligt. Vi bedriver flera verksamheter som inriktar sig på barn, ungdomar och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar, deras familjer och yrkesverksamma inom området. Vi arbetar också aktivt med att sprida kunskap om sällsynta hälsotillstånd, samt hur det är att leva med dessa tillstånd. För att öka medvetenheten om det ovanliga behöver vi din hjälp.

Hjälp oss att nå ännu fler! Dela och rekommendera, och underlätta för andra att upptäcka vår verksamhet och förstå vad vi gör. Om möjligt, använd gärna hashtaggarna #Ågrenska och #SällsyntaLiv när du delar.


Sidan uppdaterad: 2021-10-13