Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Om oss

Ågrenska är ett nationellt kompetenscenter för sällsynta hälsotillstånd/diagnoser och andra funktionsnedsättningar. Ågrenska är en idéburen organisation som bedrivs utan vinstintresse.

Vår verksamhet är vackert belägen på Lilla Amundön, strax söder om Göteborg. Hos oss får barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och yrkesverksamma möjlighet att mötas, öka sina kunskaper och dela sina erfarenheter med andra. Våra verksamheter är ett komplement till det stöd stat, kommuner och regioner ger.

Ågrenska bedriver även forskning, själva och i samverkan med andra, som utgår från vår verksamhet. Vi delar gärna med oss av våra samlade erfarenheter och kunskaper genom att sprida dem på olika sätt. På så sätt bidrar vi med kunskapsutveckling.

Vi har verksamhet på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Vi samarbetar med olika aktörer, t.ex. intresseorganisationer, hälso- och sjukvården och socialtjänsten.

Här hittar du information om oss och våra verksamheter.


Bli ambassadör 

På Ågrenska är det sällsynta vanligt. Vi bedriver flera verksamheter som inriktar sig på barn, ungdomar och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar, deras familjer och yrkesverksamma inom området. Vi arbetar också aktivt med att sprida kunskap om sällsynta hälsotillstånd, samt hur det är att leva med dessa tillstånd. För att öka medvetenheten om det ovanliga behöver vi din hjälp.

Hjälp oss att nå ännu fler! Dela och rekommendera, och underlätta för andra att upptäcka vår verksamhet och förstå vad vi gör. Om möjligt, använd gärna hashtaggarna #Ågrenska och #SällsyntaLiv när du delar.


Sidan uppdaterad: 2021-10-13