Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Presservice

Vår presservice hjälper dig som journalist att enkelt få kontakt med rätt person att ställa dina frågor till.


Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder om våra olika verksamheter, nya initiativ och projekt. Om du vill använda vår logotyp måste du först vända dig till oss på Ågrenska. 

Pressmeddelanden, enligt publiceringsdatum (senast överst)

 • Ågrenska deltar vid ett formellt sidoevent i FN

  Ett formellt sidoevent arrangeras vid FN:s möte om universell täckning för vård. Eventet heter ”Engaging the UN System and Member States to Achieve Universal Health Coverage for PLWRD: A Blueprint for leaving no one behind”och kan ses via livestreaming.
 • "Ågrenskas friluftsdag", ett unikt utomhusevenemang på Lilla Amundön den 16 maj.

  Ågrenska bjuder in elever anpassad skolgång i Göteborg med omnejd till en händelserik dag i naturen. På friluftsdagen finns möjlighet att prova på de aktiviteter som finns på Lilla Amundön. Det är allt från pilbågsskytte, krabbfiske, poängpromenad till ansiktsmålning.
 • Ågrenska välkomnar arbetet med en nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd

  Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson har meddelat att Sverige startar arbetet med en nationell strategi för sällsynta sjukdomar i höst. En strategi som har varit efterlängtad länge. Ågrenska som är ett nationellt kompetenscenter för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar välkomnar initiativet stort och ser fram emot att bidra i arbetet med vår långa erfarenhet inom området.
 • Ågrenska ingår i Business Swedens näringslivsdelegation till Estland

  Business Sweden arrangerar en näringslivsdelegation i samband med kungaparets statsbesök till Estland 2-4 maj. H.M. Drottning Silvia, kommer bland annat besöka Ågrenskas systerorganisation, Eesti Agrenska.
 • Internationella kvinnodagen

  Den 8 mars varje år uppmärksammas internationella kvinnodagen över hela världen. I en FN-rapport beskrivs om hur pandemin och konflikter påverkar kvinnors hälsa. Efter tidigare framsteg för kvinnors rättigheter är nu jämställdheten på global tillbakagång.
 • Lyser upp för det sällsynta

  Den 28 februari lyser himlen upp lite extra över Lilla Amundön när Ågrenska uppmärksammar Sällsynta dagen. Ågrenska gör då gemensam sak med en mängd organisationer världen över för att lyfta medvetenheten om sällsynta diagnoser.
 • Ministerbesök på Ågrenska

  Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson gästade under onsdagen Ågrenska. Syftet med besöket var bland annat att diskutera möjligheter att förbättra livssituationen för personer med sällsynta hälsotillstånd.
 • Christina Renlund får Solstickepriset 2022

  Christina Renlund får Solstickepriset 2022. Hon får priset för sina insatser för barn och unga med funktionsnedsättningar och deras familjer. – Min önskan är att prispengar ges till Riksförbundet Sällsynta diagnoser och till Ågrenska Stiftelsen i Göteborg och där med särskild inriktning på syskon. Verksamheter som jag har samarbetat med, säger Christina. Hjärtligt stort tack Christina, från hela Ågrenska!
 • Förbättra inkluderingen av barn som lever med en sällsynt sjukdom genom utveckling av läroplanen.

  UNESCO-IBE är den del av FN som handhar utbildning och kommer den 28 november i år att genomföra ett webbinarium riktat till alla FNs medlemsländer.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna! Vi försöker alltid svara så snabbt vi kan.


Sidan uppdaterad: 2021-11-14