Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Presservice

Vår presservice hjälper dig som journalist att enkelt få kontakt med rätt person att ställa dina frågor till.


Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder om våra olika verksamheter, nya initiativ och projekt. Om du vill använda vår logotyp måste du först vända dig till oss på Ågrenska. 

Pressmeddelanden, enligt publiceringsdatum (senast överst)

 • Informationscentrum kvar på Ågrenska

  Ågrenska har fått förnyat förtroende från Socialstyrelsen att driva Informationscentrum för sällsynta hälsotillstånd de kommande åren. Vi är väldigt glada över att även i fortsättningen få arbeta med det vi brinner för: att sprida kunskap om det sällsynta och bidra till att göra livet lite lättare för dem som behöver det mest. Vill du veta mer om informationstexterna i Socialstyrelsens kunskapsdatabas om sällsynta hälsotillstånd?
 • Besök av statsfrun Anna Hamilton

  Anna Hamilton, chef för drottningens hovstab, och statsfru, gjorde en efterlängtad visit till Ågrenska. Under årens lopp har hon träffat Ågrenskas styrelseordförande Anders Olauson och andra företrädare för Ågrenska och följt vårt arbete på avstånd. Nu, för första gången, fick hon möjlighet att personligen besöka Lilla Amundön och Ågrenska.
 • Ågrenska deltar vid ett formellt sidoevent i FN

  Ett formellt sidoevent arrangeras vid FN:s möte om universell täckning för vård. Eventet heter ”Engaging the UN System and Member States to Achieve Universal Health Coverage for PLWRD: A Blueprint for leaving no one behind”och kan ses via livestreaming.
 • Ågrenska välkomnar arbetet med en nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd

  Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson har meddelat att Sverige startar arbetet med en nationell strategi för sällsynta sjukdomar i höst. En strategi som har varit efterlängtad länge. Ågrenska som är ett nationellt kompetenscenter för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar välkomnar initiativet stort och ser fram emot att bidra i arbetet med vår långa erfarenhet inom området.
 • Ågrenska ingår i Business Swedens näringslivsdelegation till Estland

  Business Sweden arrangerar en näringslivsdelegation i samband med kungaparets statsbesök till Estland 2-4 maj. H.M. Drottning Silvia, kommer bland annat besöka Ågrenskas systerorganisation, Eesti Agrenska.
 • Internationella kvinnodagen

  Den 8 mars varje år uppmärksammas internationella kvinnodagen över hela världen. I en FN-rapport beskrivs om hur pandemin och konflikter påverkar kvinnors hälsa. Efter tidigare framsteg för kvinnors rättigheter är nu jämställdheten på global tillbakagång.
 • Ministerbesök på Ågrenska

  Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson gästade under onsdagen Ågrenska. Syftet med besöket var bland annat att diskutera möjligheter att förbättra livssituationen för personer med sällsynta hälsotillstånd.
 • Christina Renlund får Solstickepriset 2022

  Christina Renlund får Solstickepriset 2022. Hon får priset för sina insatser för barn och unga med funktionsnedsättningar och deras familjer. – Min önskan är att prispengar ges till Riksförbundet Sällsynta diagnoser och till Ågrenska Stiftelsen i Göteborg och där med särskild inriktning på syskon. Verksamheter som jag har samarbetat med, säger Christina. Hjärtligt stort tack Christina, från hela Ågrenska!
 • Förbättra inkluderingen av barn som lever med en sällsynt sjukdom genom utveckling av läroplanen.

  UNESCO-IBE är den del av FN som handhar utbildning och kommer den 28 november i år att genomföra ett webbinarium riktat till alla FNs medlemsländer.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna! Vi försöker alltid svara så snabbt vi kan.


Sidan uppdaterad: 2021-11-14